FemiSan A biljne kapi

Femisan A biljne kapi doprinose hormonskoj ravnoteži i plodnosti, regulišu ciklus, ublažavaju simptome policiatičnih jajnika, PMS i bolne cikluse. Način upotrebe / preporučena upotreba: po 60 kapi ukapati u čašu vode i popiti 1-4 puta dnevno pre jela.  

Cena: 850,00 RSDAproksimativna cena u EUR: 7.23 EUR

Šifra proizvoda: 8607000018107

DOPRINOSI HORMONSKOM BALANSU I PLODNOSTI

Femisan A kapi su prirodna formula namenjena očuvanju zdravlja i funkcija reproduktivnih organa kod žena od prve menstruacije do menopauze. Koriste se kao dopuna ishrani na bazi vodeno-alkoholnih ekstrakata herbe virka, herba hajdučke trave, cveta nevena, herbe crvenog zdravca, lista maline i lista peršuna.

Od puberteta pa do menopauze, menstruacija je verni pratilac svake žene. Iako po svojoj prirodi nije baš ugodna, ono što nam je mnogo neprijatnije je kada ne dolazi na vreme. Neredovne menstruacije su najjasniji pokazatelj da se u našem telu ne odvija uigrana smena hormona tokom mesečnog ciklusa. Premali nivo estradiola znači pretanki endometrijum i izostanak ili veoma kratku i „bledunjavu“ menstruaciju. Premalo folikulostimulišućeg hormona znači da će jajna ćelija biti nerazvijena i nekvalitetna, ali i da će nivo estrogena biti nizak. Bez progesterona endometrijum materice neće se odvojiti i oljuštiti što je i svrha menstruacije, a bez dovoljno estrogena, koga bismo mogli nazvati i dirigentom naših polnih hormona, ne samo da će čitav proces zakazati, već ćemo i mi biti stalno umorne, bezvoljne, bubuljičave, neženstvene…

Nažalost, to što se loše osećamo samo je početak, jer hormonalni disbalans predstavlja idealno tlo za niz poremećaja koji se teško leče, poneki čak i nikako, a mnogo nam narušavaju kvalitet života i vode u neplodnost.

Svaka žena se sigurno bar jednom u životu sretne sa nekim od sledećih problema ili poremećaja:

Normalizaciji hormonalnog statusa, kad su u pitanju neredovni ciklusi, potpuni izostanak ciklusa, cistični i policistični jajnici, doprinosi apiol koji stimuliše mikrocirkulaciju u oblasti jajnika. Ovo dejstvo apiola iz peršuna ima izuzetan učinak na funkcije jajnika, kao i na eliminaciju cista i povećanje plodnosti.

Više biljaka u Femisanu A ima spazmolitičko dejstvo, što smanjuje grč materice i znatno olakšava bolne cikluse. Alchemilla vulgaris, poznatija kao virak ili vrkuta je taninska biljka sa nizom dokazano blagotvornih svojstava, koja jača matericu i materične ligamente i sjajna je prevencija nastanku cista i mioma. Achillea millefolium, hajdučka trava, doprinosi smanjenju menstrualnih bolova, kao i neven.

Femisan A smiruje upalne procese na jajnicima i materici snažnim dejstvom etarskih ulja, tanina i sumpornih heterozida koji se smatraju najjačim biljnim antisepticima. Tu se ističe i crveni zdravac koji obiluje flavonoidima i taninima, zahvaljujući kojima dokazano deluje antivirusno i antibakterijski, a poznate su i njegove citotoksične aktivnosti čime pruža zaštitu od razvoja ćelija karcinoma.

Biljke u sastavu Femisana A, kao što je virak, deluju kao reproduktivni tonici – toniraju i jačaju reproduktivni sistem, povećavajući protok krvi i limfe kroz organe. Ova biljka ima dokazano antioksidantno, antikancerogeno i enzim-inhibitorno dejstvo. Virak i hajdučka trava imaju snažno adstringentno dejstvo – smanjuju prekomerno krvarenje stezanjem krvnih sudova i zatezanjem sluzokože, ali i emenagogno dejstvo – stimulišu, regenerišu i promovišu normalan menstrualni protok, pa tako doprinose normalnoj menstruaciji, smanjujući je kada je preobilna, i izazivajući je kada izostane. Virak i hajdučka trava su i efikasni diuretici, što je posebno korisno u predmenstrualnom periodu kog karakteriše zadržavanje tečnosti u organizmu i oticanje, a imaju i spazmolitičko dejstvo, čime pomažu kod grčeva i bolova u predmenstrualnom i menstrualnom periodu. Svojom sposobnošću da stimulišu cirkulaciju u maloj karlici, ove biljke doprinose jačanju endometrijuma (sluznice materice) i boljem funkcionisanju jajnika, čime se pospešuje plodnost.

Uprkos brojnim dostignućima u nauci, za većinu poremećaja reproduktivnog sistema ne postoji konkretan lek ili terapije imaju niz neprijatnih nus pojava. Otud velika potreba za povratkom prirodi koja obiluje bioaktivnim supstancama sa velikim medicinskim potencijalima, i studije su dokazale njihovo snažno pozitivno dejstvo čak i kod poremećaja kao što je endometrioza.

Odabrano lekovito bilje u preparatu na prirodan način reguliše menstrualni ciklus i hormonski disbalans. Može se koristiti u prevenciji pojave cista i upala urogenitalnog trakta. Pozitivno utiče na plodnost i očuvanje zdravlja žena u periodu od puberteta do menopauze.

Femisan A mogu koristiti devojčice već od prve menstruacije, kao i žene u perimenopauzi kada se mogu kombinovati i sa Femisanom B. To su potpuno prirodne kapi, bez dodatih veštačkih materija, konzervansa, boja i hormona. Uz pravilnu upotrebu i redovne ginekološke preglede, mogu se koristiti neograničeno dugo.

STANDARDI

FemiSan A je proizvod bez glutena, izrađen u skladu sa Dobrom proizvođačkom praksom, uz poštovanje zahteva ISO9001:2015 standarda i HACCP sistema kontrole kvaliteta.

REGISTROVANO

Femisan A je upisan u registar Ministarstva zdravlja Republike Srbije br. 4800/2019 od 10.02.2019. godine.

ISKUSTVA SA FEMISANOM A

Istraživanje o djelovanju kapi Femisan A i kapi Femisan B na zdravlje pacijenata pokazalo je pozitivan efekat preparata kod cista na jajnicima, PCOS, poremećaja menstrualnog ciklusa, mioma na materici, obilnih krvarenja sa anemijom, poremećenih vrednosti polnih hormona, predmenstrualnih simptoma, izostanka ovulacije.

*

Pitali smo naše korisnice da opišu svoje iskustvo sa Femisan A kapima:

Ja sam jedna od tih koja je zatrudnela posle prve bočice a doktori me već otpisali. Moja doktorka me je poslala u savetovalište za sterilitet, jer sam bez jednog jajnika, matora, AMH baš, baš loš, štitna žlezda trokira… Kombinovala sam Femisan A s matičnim mlečom… i evo sad ih imam dvoje. Devojčica 2 godine i dečak 6 meseci. Samo napred, devojke, budite uporne i ne odustajte!

*

Femisan A me je spasao operacije. Imala sam cistu 5×3 i korišćenjem Femisana A cista je nestala. Pre par godina sam ostala bez levog jajnika, desni sam sačuvala uz pomoć Femisana. Pijem ga i sad preventivno s pauzama.

*

Poštovani, javljam se nakon četiri mjeseca korištenja Femisan A kapi. Ciklus se normalizirao, hormoni su mi izvrsni. Oduševljena sam! Zahvaljujem vam na ovom fantastičnom, povrh svega, prirodnom proizvodu.

*

Ja sam ovim kapima prezadovoljna i imam opipljive dokaze da su mi pomogle. Imam snimak jajnika pre upotrebe kapi: puni cista, švajcarski sir. Imam sliku jajnika nakon ispijenih kapi, čisti kao suza. Takođe, u ciklusu nakon uzimanja kapi, ja sam ostala trudna.

*

Poštovanje, htjela sam se zahvaliti što se proizvode takve kapi za žene koje imaju raznih ženskih problema. Ja sam ih trošila (3 bočice po 3×30 kapi dnevno) i nakon 13 punih godina čekanja na bebu ostala trudna. Sad sam mama jednog 13 mjeseci starog sinčića.

SASTAV: Vodeno etanolskog rastvora herbe virka (Alchemilla vulgaris herba) 30%, Vodeno etanolskog rastvora herbe hajdučke trave (Achillea millefolium herba) 20%, Vodeno etanolskog rastvora cveta nevena (Calendulae flos) 15%, Vodeno etanolskog rastvora herbe zdravca (Geranium robertianum herba) 15%, vodeno etanolskog rastvora ekstrakt lista maline (Rubus idaeus) 10%, Vodeno etanolskog rastvora lista peršuna (Petroselini folium) 10%