FemiSan A kapi

Femisan A biljne kapi doprinose hormonskoj ravnoteži i plodnosti, regulišu ciklus, ublažavaju simptome policističnih jajnika, PMS i bolne cikluse.

 

 

1.050,00 RSD

Šifra proizvoda: 8607000018107
Način upotrebe / preporučena upotreba: po 60 kapi ukapati u čašu vode i popiti 1-4 puta dnevno pre jela.

SASTAV:

Vodeno etanolskog rastvora herbe virka (Alchemilla vulgaris herba) 30%,

Vodeno etanolskog rastvora herbe hajdučke trave (Achillea millefolium herba) 20%,

Vodeno etanolskog rastvora cveta nevena (Calendulae flos) 15%,

Vodeno etanolskog rastvora herbe zdravca (Geranium robertianum herba) 15%,

vodeno etanolskog rastvora ekstrakt lista maline (Rubus idaeus) 10%,

Vodeno etanolskog rastvora lista peršuna (Petroselini folium) 10%

DOPRINOSI HORMONSKOM BALANSU I PLODNOSTI

Femisan A kapi su prirodna formula namenjena očuvanju zdravlja i funkcija reproduktivnih organa kod žena od prve menstruacije do menopauze. Koriste se kao dopuna ishrani na bazi vodeno-alkoholnih ekstrakata herbe virka, herba hajdučke trave, cveta nevena, herbe crvenog zdravca, lista maline i lista peršuna.

Menstruacija je prisutna u životu svake žene od otprilike dvanaeste godine pa do ulaska u menopauzu. Mada nije prijatna i nosi sa sobom niz tegoba koje se smatraju normalnim, mnogo je nezgodnije kada ne dolazi na vreme. Neredovne menstruacije su znak da se rast i opadanje hormona tokom jednog mesečnog ciklusa ne odvija kako treba. Prenizak estradiol će rezultirati suviše tankim endometrijumom, zbog čega će doći do izostanka ili suviše kratke i „bledunjave“ menstruacije, dok nedovoljno folikulostimulišućeg hormona može dovesti do nerazvijene i nekvalitetne jajne ćelije. Ako zakaže progesteron, neće moći da se oljušti endometrijum materice i izbaci tokom menstruacije. Bez dovoljne količine estrogena, koji je neka vrsta dirigenta polnih hormona, i svi drugi hormoni će se poremetiti, a mi ćemo to osećati po konstantnom umoru, bezvoljnosti, osećaju nesigurnosti i neženstvenosti, uz vrlo verovatno prisustvo akni.

I to nije sve. Hormonalni disbalans je tek začetak niza poremećaja koji kada se dogode zahtevaju mnogo truda i energije da se eliminišu. Neki od njih su i neizlečivi, a osim što remete kvalitet života, veoma povećavaju šanse da dođe do neplodnosti.

Svaka žena se sigurno bar jednom u životu sretne sa nekim od sledećih problema ili poremećaja:

Normalizaciji hormonalnog statusa, kad su u pitanju neredovni ciklusi, potpuni izostanak ciklusa, cistični i policistični jajnici, doprinosi apiol koji stimuliše mikrocirkulaciju u oblasti jajnika. Ovo dejstvo apiola iz peršuna ima izuzetan učinak na funkcije jajnika, kao i na eliminaciju cista i povećanje plodnosti.

KAKO DELUJU FEMISAN A KAPI?

Više biljaka u Femisanu A ima spazmolitičko dejstvo, što smanjuje grč materice i znatno olakšava bolne cikluse. Alchemilla vulgaris, poznatija kao virak ili vrkuta je taninska biljka sa nizom dokazano blagotvornih svojstava, koja jača matericu i materične ligamente i sjajna je prevencija nastanku cista i mioma. Achillea millefolium, hajdučka trava, doprinosi smanjenju menstrualnih bolova, kao i neven.

Femisan A  kapi smiruju upalne procese na jajnicima i materici snažnim dejstvom etarskih ulja, tanina i sumpornih heterozida koji se smatraju najjačim biljnim antisepticima. Tu se ističe i crveni zdravac koji obiluje flavonoidima i taninima, zahvaljujući kojima dokazano deluje antivirusno i antibakterijski, a poznate su i njegove citotoksične aktivnosti čime pruža zaštitu od razvoja ćelija karcinoma.

Biljke u sastavu Femisan A kapi, kao što je virak, deluju kao reproduktivni tonici – toniraju i jačaju reproduktivni sistem, povećavajući protok krvi i limfe kroz organe. Ova biljka ima dokazano antioksidantno, antikancerogeno i enzim-inhibitorno dejstvo. Virak i hajdučka trava imaju snažno adstringentno dejstvo – smanjuju prekomerno krvarenje stezanjem krvnih sudova i zatezanjem sluzokože, ali i emenagogno dejstvo – stimulišu, regenerišu i promovišu normalan menstrualni protok, pa tako doprinose normalnoj menstruaciji, smanjujući je kada je preobilna, i izazivajući je kada izostane. Virak i hajdučka trava su i efikasni diuretici, što je posebno korisno u predmenstrualnom periodu kog karakteriše zadržavanje tečnosti u organizmu i oticanje, a imaju i spazmolitičko dejstvo, čime pomažu kod grčeva i bolova u predmenstrualnom i menstrualnom periodu. Svojom sposobnošću da stimulišu cirkulaciju u maloj karlici, ove biljke doprinose jačanju endometrijuma (sluznice materice) i boljem funkcionisanju jajnika, čime se pospešuje plodnost.

Uprkos brojnim dostignućima u nauci, poremećaje ženskog reproduktivnog sistema je nemoguće „izlečiti“ konkretnim lekom, a terapije koje se uglavnom koriste izazivaju niz neželjenih dejstava. Zato danas sve više osećamo potrebu da se vratimo prirodi koja je prava riznica bioaktivnih supstanci sa ogromnim potencijalom, i studije su dokazale da su vrlo delotvorne čak i kod najtežih oboljenja poput endometrioze.

Selekcija lekovitog bilja u Femisanu A potpuno prirodno reguliše menstrualni ciklus i hormonski disbalans. Može se koristiti u prevenciji urogenitalnih upala i cista. Femisan A ima pozitivno dejstvo na plodnost i čuva zdravlje žena tokom celog reproduktivnog perioda života.

Femisan A kapi mogu se koristiti od najranijih dana, već od prve menstruacije, kao i tokom perimenopauze kada je odličan u kombinaciji sa Femisanom B. Preparat je potpuno prirodan, ne sadrži nikakve veštačke materije, boje, hormone ili konzervanse. Ako se koristi prema uputstvu, može se upotrebljavati neograničeno dugo, uz obavezne redovne ginekološke preglede.

STANDARDI

FemiSan A je proizvod bez glutena, izrađen u skladu sa Dobrom proizvođačkom praksom, uz poštovanje zahteva ISO9001:2015 standarda i HACCP sistema kontrole kvaliteta.

REGISTROVANO

Femisan A je upisan u registar Ministarstva zdravlja Republike Srbije br. 4800/2019 od 10.02.2019. godine.

 

ISKUSTVA S FEMISAN A KAPIMA

Istraživanje o djelovanju kapi Femisan A na zdravlje pacijenata pokazalo je pozitivan efekat preparata kod cista na jajnicima, PCOS, poremećaja menstrualnog ciklusa, mioma na materici, obilnih krvarenja sa anemijom, poremećenih vrednosti polnih hormona, predmenstrualnih simptoma, izostanka ovulacije.

*

Pitali smo naše korisnice da opišu svoje iskustvo sa Femisan A kapima:

Ja sam jedna od tih koja je zatrudnela posle prve bočice a doktori me već otpisali. Moja doktorka me je poslala u savetovalište za sterilitet, jer sam bez jednog jajnika, matora, AMH baš, baš loš, štitna žlezda trokira… Kombinovala sam Femisan A kapi s matičnim mlečom… i evo sad ih imam dvoje. Devojčica 2 godine i dečak 6 meseci. Samo napred, devojke, budite uporne i ne odustajte!

*

Femisan A me je spasao operacije. Imala sam cistu 5×3 i korišćenjem Femisana A cista je nestala. Pre par godina sam ostala bez levog jajnika, desni sam sačuvala uz pomoć Femisana. Pijem ga i sad preventivno s pauzama.

*

Poštovani, javljam se nakon četiri mjeseca korištenja Femisan A kapi. Ciklus se normalizirao, hormoni su mi izvrsni. Oduševljena sam! Zahvaljujem vam na ovom fantastičnom, povrh svega, prirodnom proizvodu.

*

Ja sam ovim kapima prezadovoljna i imam opipljive dokaze da su mi pomogle. Imam snimak jajnika pre upotrebe kapi: puni cista, švajcarski sir. Imam sliku jajnika nakon ispijenih kapi, čisti kao suza. Takođe, u ciklusu nakon uzimanja kapi, ja sam ostala trudna.

*

Poštovanje, htjela sam se zahvaliti što se proizvode takve kapi za žene koje imaju raznih ženskih problema. Ja sam ih trošila (3 bočice po 3×30 kapi dnevno) i nakon 13 punih godina čekanja na bebu ostala trudna. Sad sam mama jednog 13 mjeseci starog sinčića.

Povezani proizvodi

Select your currency
RSD Srpski dinar
EUR Euro