Equigal biljne kapi

Equigal doprinosi boljem varenju i kao dopuna dijetama za redukciju telesne težine. Način upotrebe / preporučena upotreba: po 30 kapi ukapati u čašu vode i popiti 1-4 puta dnevno pre jela.

Cena: 640,00 RSDAproksimativna cena u EUR: 5.44 EUR

Šifra proizvoda: 8606106734096

VARENJE, NADUTOST, ČIŠĆENJE ORGANIZMA

Equigal kapi se koriste kao dopuna ishrani na bazi mešavine biljnih sastojaka koji doprinose boljem varenju i kao dopuna dijetama za redukciju telesne težine. Sadrži koren maslačka koji poseduje prebiotska svojstva korisna u lečenju gastrointestinalnih poremećaja. Koren angelike olakšava varenje. List nane doprinosi normalnom varenju, očuvanju zdravog želuca i normalnoj funkciji intestinalnog trakta. Cvet nevena doprinosi normalnoj funkciji jetre. Ivanjsko cveće pročišćava limfotok, a rastavić sjajan diuretik poboljšava izbacivanje viška tečnosti iz organizma.

Brz tempo života i nedostatak vremena razlog su što često posežemo za nezdravom hranom prepunom aditiva, masti i prostih ugljenih hidrata, bez kvalitetnih nutrijenata ali visoke kalorijske vrednosti. Nedovoljno unošenje vlakana i vode otežava varenje i šteti crevnom mikrobiomu, a sedentan način života dodatno usporava metabolizam i limfotok. Gojaznost danas poprima oblike epidemije, a višak masnih naslaga izaziva hormonalni disbalans i otežava rad unutrašnjih organa, naročito jetre. Sve to povećava rizik od metaboličkog sindroma koji uključuje niz poremećaja uključujući i dijabetes i kardiovaskularne smetnje.

Najučestaliji problemi koji se javljaju kod savremene populacije povezani s ishranom i varenjem su:

Equigal je prirodna formula koja pomaže kod otežanog varenja i prekomerne telesne težine.  Odličan je saveznik u procesu eliminacije celulita i kod prolećnih i jesenjih tretmana čišćenja organizma. Ove biljne kapi olakšavaju varenje, odstranjuju gasove i doprinose dobroj crevnoj peristaltici.

Maslačak je lekovita biljka koja obiluje inulinom, polisaharidom koji sadrži rastvoriva biljna vlakna, neophodna bifidobakterijama koje eliminišu patogene iz digestivnog trakta. Tako doprinosi ne samo boljem varenju, već stimuliše i imuni sistem, onemogućavajući rast abnormalnih ćelija. Evropska agencija za lekove ga preporučuje kod digestivnih tegoba, osećaja nadutosti i problema s varenjem, kao i kod urinarnih tegoba. Nemačka komisija E odobrila je njegovu primenu kod dispepsije, oboljenja jetre i žuči. Studije su dokazale anti-dijabetička svojstva maslačka, zahvaljujući njegovim komponentama kao što su taraksasterol, hlorogenična kiselina i seskviterpenski laktoni. Anti-hiperglikemično dejstvo maslačka sve više ga čini neizostavnim sastojkom u borbi protiv dijabetesa tipa 2.

Angelika sadrži etarsko ulje, smole, pektin, sitosterol, kumarin, deluje na želudačno-crevne organe, olakšava varenje i odstranjuje gasove. Često se koristi kod lečenja katara želuca i upale debelog creva. Studije su dokazale efikasnost ove biljke u lečenju čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu i sposobnost da štiti sluznicu od oštećenja.

Nana se u narodu oduvek koristi kod grčeva u stomaku, a istraživanja su dokazala da njeno blagotvorno dejstvo po gastrointestinalni trakt dolazi od lekovitih sastojaka kao što su pulegon, menton, izomenton, mentol, borneol i piperitenon. Mentol ima sposobnost da opušta mišiće creva i tako olakšava i simptome iritabilnog kolona, što su potrvrdila i klinička istraživanja. Nemačka Komisija E odobrila je list nane za lečenje grčeva u gastrointestinalnom traktu, žuči i za ublažavanje gasova u crevima. Nana u Equigalu pomaže kod lošeg varenja, lenjih creva, bola i grčeva u stomaku, nadutosti, gasova i podrigivanja.

Cvet nevena ima niz dokazano lekovitih svojstava, a u Equigalu posebno dolaze do izražaja njegova antidijabetička i antihiperlipidemska svojstva: on balansira nivo insulina i sprečava taloženje masti, zbog čega deluje i kardioprotektivno. Istraživanja metanoličnog ekstrakta iz lista nevena pokazala su da ova lekovita biljka deluje i hepatoprotektivno, da snižava nivo bilirubina i alkalne fosfataze u serumu, pa je sjajan borac protiv steatoze – masne jetre.

Ivanjsko cveće je deo Equigala jer pomaže izbacivanje štetnih materija iz jetre, slezine, bubrega i pankreasa. Kao snažan čistač organizma, ivanjsko cveće pomaže kod otoka i zadržavanja vode u organizmu, a njen povoljan uticaj na digestivni sistem pomaže i kod hemoroida. Svoja lekovita svojstva duguje visokom procentu fenola i flavonoida zbog kojih je i snažan antioksidant, kako su dokazala istraživanja. Ova lekovita biljka pomaže kod osećaja prekomerne gladi, a kako pokreće limfu, efikasna je i kod celulita.

Svoj naziv Equigal duguje rastavićuEquisetum arvense, ne bez razloga: on je moćan diuretik, podstiče izbacivanje nagomilane tečnosti iz organizma i razmenu materija, pa je zato najbolji saveznik u borbi protiv celulita i masnih naslaga. Evropska agencija za lekove pominje njegovu upotrebu kod zastoja urina, upale urinarnog trakta, čišćenje bubrega, otoka, kao i dodatnu terapiju kod dijeta za mršavljenje.

U procesu skidanja viška kilograma nikako ne treba koristiti ekstremne dijete, već prihvatiti zdrav način života, unositi kvalitetne namirnice, obezbediti dobar mikrobiom, piti dovoljno vode  i što više se kretati.

Equigal kapi su potpuno prirodan preparat, bez dodatih veštačkih materija, konzervansa, boja i hormona. Uz pravilnu upotrebu i redovne lekarske kontrole može se koristiti neograničeno dugo.

STANDARDI

Equigal je proizvod bez glutena, izrađen u skladu sa Dobrom proizvođačkom praksom, uz poštovanje zahteva ISO9001:2015 standarda i HACCP sistema kontrole kvaliteta.

REGISTROVANO

Equigal je upisan u registar Ministarstva zdravlja Republike Srbije broj 515-04-3702/2020-10 od 15.06.2020. godine, na strani 1665, pod brojem 16643 dana 15.06.2020. godine.

ISKUSTVA S EQUIGALOM

Pitali smo naše korisnike da opišu svoje iskustvo sa Equigalom:

Za mene je Equigal bio pravo otkriće jer imam brojne probleme sa probavom – kamen u žučnoj kesi, oštećenu sluzokožu želuca, zatvor, a u isto vreme imam i anginu pekotris. Problem je što kad krenu bolovi u grudima ne znam da li je od kamena u žučnoj kesi ili angine pektoris. Čim mi se to desi, prvo što popijem je Equigal u malo vode i moram da kažem da olakšanje dolazi skoro trenutno što nisam očekivala jer su ipak u pitanju biljke. Ovaj čudesni preparat mi je rešio i hronične probleme sa zatvorom. Hvala proizvodjačima na ovim fantastičnim kapima!

*

Nakon trudnoće i porođaja sam se ugojila 20 kila i nikako nisam uspevala da smršam. Pokušavala sam razne dijete, skinem 5 kila, vratim 7 i sve tako u krug. Kad sam shvatila da ne mogu sama da rešim problem, otišla sam kod nutricioniste. Prepisao mi je umerenu dijetu i preporučio Equigal kapi. Pridržavala sam se saveta, koristila Equigal redovno i počela da vežbam. Već nakon prve nedelje više nisam imala napade gladi i želju za slatkišima. Stomak mi se smirio, prestalo je nadimanje i stolica je postala redovna. Bila sam uporna i nakon šest meseci prošle nedelje sam uspela da uđem u farmerke iz srednje škole! Moje iskustvo s Equigalom je odlično, planiram da ga povremeno koristim preventivno da mi se ne bi vratili kilogrami.

 

SASTAV: Vodeno-etanolni ekstrakt korena angelike (Angelica archangelica L.) 25% Vodeno-etanolni ekstrakt ivanjskog cveća (Galium verum L.) 25% Vodeno-etanolni ekstrakt lista nane (Mentha piperita L.) 25% Vodeno-etanolni ekstrakt cveta nevena (Calendula officinalis L.) 10% Vodeno-etanolni ekstrakt korena maslačka (Taraxacum officinalis L.),  10% Vodeno-etanolni ekstrakt herbe rastavića (Equisetum arvense L.) 10%