Nefrovit biljne kapi

Nefrovit doprinosi očuvanju normalnog funkcionisanja organa urinarnog trakta.

 

1.050,00 RSD

Šifra proizvoda: 8607000018121
Način upotrebe / preporučena upotreba: po 60 kapi ukapati u čašu vode i popiti 1-4 puta dnevno pre jela.

SASTAV:

Vodeno etanolskog rastvora herbe veronike (Veronicae herba) 20%

vodeno etanolskog rastvora korena maslačka (Taraxaci radix) 20%

vodeno etanolskog rastvora herbe zlatnice (Solidago virgaurea herba) 20%

vodeno etanolskog rastvora lista breze (Betulae pendulae folium) 20%

vodeno etanolskog rastvora herbe rastavića (Equisetum herba) 20%

INFEKCIJE URINARNOG TRAKTA

NEFROVIT kapi koriste se kao dopuna ishrani na bazi mešavine biljnih sastojaka veronike, maslačka, zlatnice, breze i rastavića, koji doprinose očuvanju normalnog funkcionisanja organa urinarnog trakta.

Bakterijske infekcije bešike i urinarnih puteva češće pogađaju žene, najviše usled razlike u građi: kod žena je mokraćni kanal kraći nego kod muškaraca i nalazi se blizu analnog otvora što ga čini dostupnijim bakterijama. Često su udružene i s ginekološkim poremećajima a cistitis je češći kod žena u menopauzi. Kako nakon pedesete godine života kod muškaraca dolazi do promena na prostati, urinarne infekcije tada podjednako pogađaju osobe oba pola. 

Iritacije i upale mogu trajati i nekoliko meseci, a čak i nakon lečenja antibioticima često se vraćaju kod upornih bakterija kao što je Ešerihija koli. Osećaj neprijatnosti tokom mokrenja i učestalo mokrenje narušavaju kvalitet života i otežavaju uobičajene aktivnosti i obaveze.

Najčešće tegobe i poremećaji urogenitalnog trakta su:

Veronika (čestoslavica) doprinosi funkciji bubrega i bešike, pročišćava urinarni trakt i ublažava upale. Ova biljka dokazano deluje antimikrobno zahvaljujući obilju fenola i flavonoida. Kao snažan antioksidant veronika uništava ćelije slobodnih radikala, štiteći tako ne samo urinarni trakt već i ceo organizam od uticaja štetnih materija.

Breza doprinosi normalnim funkcijama eliminacije urina i ima snažno urinoantiseptičko dejstvo, kao što pominje Evropska agencija za lekove. Breza doprinosi povećanju mlaza urina i smanjuje upale izazvane bubrežnim kamencima. Svojim diuretičkim dejstvom doprinosi i olakšavanju tegoba izazvanih reumom i gihtom. 

Zlatnica pomaže u održavanju zdravog urinarnog trakta i doprinosi normalnim funkcijama eliminacije urina, ispira mokraćne puteve delujući tako preventivno kod infekcija. Studija o svojstvima zlatnice pominje njeno antibakterijsko, diuretičko, protivupalno i analgetsko dejstvo, kao i njenu upotrebu kod cistitisa, iritabilne bešike i ostalih oboljenja urinarnog trakta. Ova biljka, pored terapijskog dejstva, igra ulogu i u smanjenju mogućnosti relapsa infekcije.

Rastavić ima snažno dokazano diuretičko dejstvo podržava ekskretornu funkciju bubrega, smanjuje i pospešuje izbacivanje kamenčića, olakšava bolno mokrenje i sprečava upale bubrega i prostate. Posebno ga ceni Nemačka komisija E i naglašava njegovu upotrebu kod infekcija urinarnog trakta i kamena u bubregu i bešici.

Maslačak deluje protivupalno, diuretički i urinoantiseptički, sprečava zadržavanje peska i formiranje kamenčića u bubrezima. Pored urinarnih tegoba, maslačak je delotvoran i kod digestivnih poremećaja, dispepsije, oboljenja jetre i žučne kese.

Nefrovit kapi, zahvaljujući dejstvu flavonoida, saponina i etarskih ulja, imaju diuretičko dejstvo čime utiču na pravilnu preraspodelu tečnosti u organizmu, deluju preventivno kod formiranja peska i kamena u bubregu, doprinose eliminaciji već postojećih kalkuloza i olakšavaju bolne krize. Povećani protok tečnosti, antimikrobno i antibakterijsko dejstvo fitoncida pomažu kod infekcija urinarnog trakta, uz eliminaciju mokraćne kiseline i drugih toksina i štetnih metabolita. Prisustvo kalijumovih soli u preparatu povoljno deluje na rad bubrega. Sinergetsko dejstvo lekovitog bilja u Nefrovitu doprinosi smirivanju akutnih i hroničnih upala bubrega, bešike i mokraćnih kanala.

Česte infekcije urinarnih puteva i poremećaji koji izazivaju zastoj urina faktori su koji vode ka stvaranju kamena u bubregu, ali negativno utiču i na metabolizam i endokrini sistem. Najveći deo urinarnih infekcija, čak 80%, izaziva bakterija Escherichia coli. Peckanje prilikom mokrenja, učestalo i bolno mokrenje, kasnije povišena temperatura, zamućen urin i krv u urinu znaci su infekcije urinarnih kanala i bešike koja, ako se zapusti, može zahvatiti i bubrege. 

Urinarne infekcije su često udružene s ginekološkim problemima, a ginekološko istraživanje koje se bavilo delovanjem naših drugih proizvoda pokazalo je veoma pozitivan efekat Nefrovit kapi kod bakterijskih urinarnih infekcija, uključujući i najuporniju Escherichiu coli.

Nefrovit kapi doprinose smirivanju akutnih i hroničnih upala urinarnog sistema, a preventivno deluju protiv stvaranja peska i kamenčića u bubrezima. Lekovite biljke u preparatu posebno su efikasne kod infekcija Ešerihijom koli, i svojim diuretičkim dejstvom temeljno čiste i ispiraju mokraćne kanale.

Preparat je pogodan za osobe oba pola, a kod muškaraca može dodatno prevenirati ili olakšati probleme sa prostatom, uključujući i benignu hiperplaziju i prostatitis.

Nefrovit su potpuno prirodne kapi bez ikakvih kontraindikacija. Ne sadrže hormone, niti konzervanse. Uz pravilnu upotrebu i redovne lekarske kontrole, mogu se neograničeno dugo koristiti.

STANDARDI

Nefrovit je proizvod bez glutena, izrađen u skladu sa Dobrom proizvođačkom praksom, uz poštovanje zahteva ISO9001:2015 standarda i HACCP sistema kontrole kvaliteta.

REGISTROVANO

Nefrovit je registrovan u bazi podataka Ministarstva zdravlja na strani 481, pod brojem 4802, i produžen upis na strani 125, pod brojem 4802 od 10.02.2019. godine.

 

ISKUSTVA S NEFROVITOM

Pitali smo naše korisnike da opišu svoje iskustvo sa Nefrovitom:

Koristim nefrovit kapi već dve godine. Ispijem turu od 6 bočica (3×30 kapi a kada nisam dobro uzmem i 40 kapi) a zatim pravim pauzu u trajanju od 1-3 meseca, u zavisnosti kako se osećam. Inače, imam intersticijalni cistitis vec 20 godina i povremeno, ne tako često, bakterije. Ešerihija koja u startu nije dobro lečena (rekao Profesor) je, pre 20 godina, oštetila sluzokožu bešike u smislu da je sluzokoža postala hiper osetljiva. Leči me Profesor Sava Mićić. ISC izaziva prilično jake spazme. Iako nema bakterija, Profesor uključi ciprocinal da bi suzbio upalu. Pod antibioticima sam, do Nefrovita, bila na svaka 3-4 meseca. Nefrovit je spazme proredio i smanjio intenzitet. Imam utisak da je smanjio i grčeve materice u toku ciklusa i smanjio intenzitet krvarenja.Moje iskustvo s Nefrovitom je odlično.

 *

Probala sam i druge tablete i kojekakve sirupe… naravno uz to pijem i dosta čaja tad… ali su se jedino Nefrovit kapi pokazale efikasne… sutradan krene ublažavanje tih osećaja… tako da ih imam uvek u kući! 

*

 

Povezani proizvodi

Select your currency
RSD Srpski dinar
EUR Euro