Disan biljne kapi

ŠTITI DISAJNE ORGANE I JAČA IMUNITET ORGANIZMA

Biljne kapi koje pomažu očuvanju normalnog fiziološkog stanja disajnih organa.

Cena: 1.290,00 RSDAproksimativna cena u EUR: 10.97 EUR

Šifra proizvoda: 8607000018138

Disan se koristi kao dodatak ishrani na bazi mešavine biljnih sastojaka koji potencijalno doprinose očuvanju normalnog fiziološkog stanja disajnih organa. Sadrži bokvicu, veroniku, ehinaceu i mentol koji imaju umirujuće dejstvo na sluzokožu grla i ždrela i na glasne žice. Vitamin C doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti.

Naša pluća pomoću alveola, sićušnih vrećastih mehurića na zidovima bronhiola, izbacuju iz organizma ugljen-dioksid koji do njih dolazi putem krvi. Tako ga izdišemo, a udahom unosimo svež kiseonik koji potom, opet preko krvi, hrani čitav organizam. Nažalost, sve više smo izloženi raznim vrstama zagađenja, posebno vazduha, danas čak i u ruralnim sredinama. Vazduh u visokourbanim sredinama sadrži ekstremno visok procenat mikroskopskih čestica (PM 2,5) koje izazivaju kardiopulmonalna oboljenja i pad imuniteta.  

Uz visoko zagađen vazduh, pasivno ili aktivno udisanje duvanskog dima, povećava se osetljivost na alergene a imunitet pada, plućne alveole su preopterećene i sve to može voditi ka smanjenju kapaciteta pluća, disajnim tegobama i poremećajima.

Najučestalije tegobe i poremećaji sa kojima se danas susrećemo su:

  • nadražena sluzokoža grla i ždrela
  • kašalj
  • bronhitis
  • astma
  • hronična opstruktivna bolest pluća
  • polenske alergije
  • loša cirkulacija
  • pad imuniteta

DISAN je bioeliksir kompleksnog sastava, koji pored 8 biljnih vrsta, sadrži med i vitamin C. Disan štiti disajne organe i potpomaže revitalizaciju sluzokože grla, smiruje nadražujuci kašalj, jača imunitet, čuva vašu vitalnost i radne sposobnosti. Lekovite biljke poboljšavaju perifernu cirkulaciju i čiste jetru i čitav organizam. Ovaj bioeliksir posebno je koristan pušačima jer smanjuje fizičku zavisnost od cigareta, i uz umirujuće dejstvo matičnjaka znatno olakšava prestanak pušenja.

Bokvica se najviše koristi kod poremećaja disajnih organa. U kombinaciji sa medom, bokvica je u Disanu idealna kombinacija koja pomaže kod tegoba i poremećaja kao što su kašalj, astma i bronhitis.

Jedno sveobuhvatno istraživanje došlo je do zaključka da je njeno dejstvo slično onom koje ima teofilin, terapija koja se koristi kod astme i opstruktivne bolesti pluća. Bokvica ispoljava snažno dejstvo kod infekcija pluća, upale pluća, nadražajnog i suvog kašlja, šlajma u plućima, faringitisa, laringitisa i alergijskog bronhitisa, sve zahvaljujući svojoj sposobnosti da smiri sluzokožu i pospeši izbacivanje sluzi iz bronhija (ekspektorans). Nemačka komisija E odobrila je primenu lista bokvice kod kašlja, bronhitisa, prehlade, groznice, zapaljenja usta i ždrela, i zapaljenja kože.

Disajni organi posebno imaju korist od saponina i sluzi koje su sastavni deo bokvice, jer stvarajući zaštitni film štite sluzokožu i dezinfikuju je. Takođe, tanini pospešuju izbacivanje toksina iz tkiva, glikozidi i antibiotici preveniraju infekcije, alantoin pospešuje proliferaciju novih ćelija, dok kalijumova so doprinosi obnovi tkiva.

Med je imunonutrijent – hrana koja ima pozitivan uticaj na imuni sistem. Apalbumin 1 iz meda ima potencijalne imunomodulatorne efekte. Med deluje protivupalno, pomaže rad digestivnog sistema, balansira nivo lipida u krvi, povećava antioksidativni kapacitet organizma, ima ulogu u remineralizaciji organizma čime doprinosi postizanju dobrog opšteg stanja organizma i imunog sistema.

Ehinacea jača imunitet tako što povećava broj T-ćelija, doprinosi stvaranju i aktivnosti makrofaga i podstiče proizvodnju interferona – proteina koji brani organizam od virusnih infekcija. Tako, kao prirodni antibiotik, ehinacea štiti organizam od negativnog uticaja štetnih čestica i jača imunitet. Nemačka komisija E odobrila je primenu herbe ehinacee kod prehlade, kašlja, bronhitisa, infekcija urinarnog trakta, upala sluzokože usta i ždrela, sklonosti ka infekcijama i kod rana i opekotina. Studije su pokazale da je ehinacea jednako efikasna kao tamiflu, lek koji se koristi za prevenciju gripa.

Nemačka komisija E odobrila je primenu matičnjaka kod povećane nervne napetosti i nesanice, kao i gastrointestinalnih tegoba. U Disanu matičnjak pomaže tako što umiruje sluzokožu disajnih puteva, doprinosi sprečavanju infekcija i olakšava iskašljavanje, dok njegovo antioksidantno dejstvo pozitivno utiče na imunitet.

Maslačak sadrži inulin, polisaharid bogat rastvorivim vlaknima koji hrani korisne bifidobakterije. Njihova uloga u digestivnom traktu je veoma važna jer otklanjaju patogene i pospešuju imunitet, sprečavajući na taj način širenje štetnih ćelija. Studijski su potvrđeni snažni mehanizmi maslačka u sprečavanju širenja virusa gripa. Pored temeljnog čišćenja respiratornog trakta, maslačak blagotvorno deluje na sluzokožu disajnih organa i zaustavlja kašalj.

Anđelika je lekovita biljka sa dokazanim nizom blagotvnornih svojstava, a u Disanu dolaze do izražaja njena antioksidantna, protivupalna svojstva i snažno ekspektorantsko dejstvo. Preporučuje se i kod slabog apetita a odlična je kod pada imuniteta, hroničnih virusnih infekcija, otoka limfnih žlezda, čestih upala grla i sinusa.

Veronika (čestoslavica) je lekovita biljka bogata taninima, čisti krv, okrepljuje i ima dokazano snažno protivupalno dejstvo na pluća. Ova biljka umiruje organizam i psihu, opušta i olakšava ulazak u san, što je od velike pomoći kod napornog, nadražujućeg kašlja. Kao moćan čistač veronika deluje i kao ekspektorant – pomaže izbacivanje sluzi iz pluća i olakšava bol u grudima.

Kopriva je bogata gvožđem čime značajno doprinosi u lečenju anemije i pada imuniteta. Kvercetini iz ove biljke doprinose smanjenju alergijskih reakcija, dok polifenoli deluju kao snažni antioksidansi. Zahvaljujući beta sitosterolu kopriva pomaže kod urinarnih infekcija, a svojim diuretičkim dejstvom čisti organizam od toksina pa olakšava i bolove u zglobovima i reumatske tegobe, što primećuje i Evropska agencija za lekove. Njeno antiinflamatorno dejstvo pomaže kod upala sluzokože disajnih puteva. Studije su dokazale mnogobrojna blagotvorna dejstva koprive na organizam, uključujući i sposobnost da uništava ćelije kancera.

Bela imela spada u najlekovitije biljke i dokazano stimuliše imuni odgovor na ćelijskom nivou i selektivno napada i uništava ćelije raka. Danas se u brojnim klinikama koristi kao terapija kod malignih bolesti i predkanceroznih stanja. Moć uništavanja patogenih ćelija potiče iz viskotoksina – kardiotoničnih polipeptida i lektina iz ove biljke. Za razliku od standadne antitumorne terapije, bela imela ne uništava granulocite, naprotiv, jača imunitet obolelog, pa se koristi i kao dopunska terapija za pacijente na hemoterapiji, što preporučuje i Nemačka komisija E. Bela imela u Disanu čisti organizam od patogena i jača imunitet.

Vitamin C je neophodan za normalno funkcionisanje organizma na svim nivoima, a poznata je njegova uloga u zaštiti ćelija od oksidativnog stresa čime doprinosi opštem imunitetu i bržem oporavku nakon bolesti. Mentol ima umirujući efekat na bol u grlu a često se koristi kao ekspektorant – za pospešivanje izbacivanja sluzi iz disajnih organa.

Disan je potpuno prirodan preparat, bez dodatih veštačkih materija, konzervansa, boja i hormona. Uz pravilnu upotrebu i redovne lekarske kontrole može se koristiti neograničeno dugo.

Način upotrebe / preporučena upotreba: po 90 kapi ukapati u čašu vode i popiti 1-4 puta dnevno pre jela.

STANDARDI

Disan je proizvod bez glutena, izrađen u skladu sa Dobrom proizvođačkom praksom, uz poštovanje zahteva ISO9001:2015 standarda i HACCP sistema kontrole kvaliteta. 

REGISTROVANO

Disan je upisan u registar Ministarstva zdravlja Republike Srbije pod brojem 16275/2020 od 30.04.2020. godine.

ISKUSTVA S DISANOM

Pitali smo naše korisnike da opišu svoje iskustvo sa Disanom:

Iz mog iskustva, Disan – biljne kapi su pravi prirodni saveznik u borbi protiv polenske alergije. Već dve godine unazad koristim Disan biljne kapi, u prvi mah samo u vreme alergija a narednu godinu preko cele godine. Naravno, tokom te dve godine, alergija nije tek tako prošla, ali su simptomi bili lakše podnošljivi, s obzirom da sam imala gušenja u pravom smislu reči, korišćenjem Disana, sve je bilo podnošljivije i lakše. Sada dolazim do onog glavnog: nakon konstantnog korišćenja Disana ja sam moju polensku alergiju svela na minimun! Posle toliko godina pravog mučenja ja konačno dočekujem proleće bez alergije!

*

Nakon preležanog gripa ostao mi je uporan kašalj koji me je noću često budio. Probala sam razne lekove i sirupe, ali nije prolazilo. Prijateljica mi je jednog jutra donela Disan, tog dana sam popila tri doze i te noći po prvi put spavala bez buđenja. Nakon dva dana kašalj je skroz prošao.

 

 

SASTAV: Vodeno-etanolni ekstrakt lista muške bokvice (Plantago lanceolata L.) 15% Vodeno-etanolni ekstrakt herbe ehinacee (Echinacea purpurea L.) 10% Vodeno-etanolni ekstrakt herbe matičnjaka (Melissa officinalis L.) 10% Vodeno-etanolni ekstrakt korena maslačka (Taraxacum officinalis Weber.) 10% Vodeno-etanolni ekstrakt korena angelike (Angelica archangelica L.) 10% Vodeno-etanolni ekstrakt herbe veronike (Veronica officinalis L.) 10% Vodeno-etanolni ekstrakt lista koprive (Urtica dioica L.) 6,9% Vodeno-etanolni ekstrakt herbe bele imele (Viscum album L.) 5% Vitamin C (L-askorbinska kiselina) Med Menthol