FemiSan B biljne kapi

Biljne kapi koje pomažu kod problema u menopauzi.

 

1.050,00 RSD

Šifra proizvoda: 8607000018114
Način upotrebe / preporučena upotreba: po 30 kapi ukapati u čašu vode i popiti 1-4 puta dnevno pre jela.

SASTAV:

Vodeno etanolskog rastvora herbe bele imele (Viscum album) 30%,

vodeno etanolskog rastvora lista matičnjaka (Mellisae folium) 20%,

vodeno etanolskog rastvora herbe hajdučke trave (Achillea millefolium herba) 20%,

vodeno etanolskog rastvora cveta nevena (Calendulae flos) 15%,

vodeno etanolskog rastvora korena valerijane (Valeriana officinalis radix) 15%.

Sadržaj alkohola: 40-45% poreklom iz tečnih biljnih ekstrakata.

KROZ MENOPAUZU BEZ NEPRIJATNIH SIMPTOMA

FEMISAN B kapi su prirodna formula namenjena ženama u perimenopauzi i menopauzi. Koriste se kao dodatak ishrani na bazi mešavine biljnih ekstrakata bele imele, matičnjaka, hajdučke trave, nevena i valerijane

Menopauza ili klimakterijum je prirodna fiziološka pojava kod žena koja počinje s poslednjom menstruacijom, oko 50. godine života. Prelazni period koji vodi ka njoj zove se perimenopauza i može nastupiti i desetak godina ranije, s postepenim padom reproduktivnih sposobnosti i smanjivanjem funkcija jajnika, što se manifestuje povremenim izostankom i smanjivanjem menstruacije i propratnim simptomima, koji mogu u većoj ili manjoj meri remetiti kvalitet života žene. Simptomi perimenopauze u proseku traju oko 4 godine, ali kod nekih žena mogu biti prisutni čak i 10 godina. Progesteron i estrogen, hormoni koji su do tad igrali veliku ulogu u reproduktivnom zdravlju žene, sada se menjaju, njihov nivo se smanjuje što se ogleda u izostanku i anovulatornim ciklusima, mada povremeno mogu i skočiti i iznenada izazvati obilne menstruacije ili krvarenje između dve menstruacije. S promenom uobičajene hormonske aktivnosti, dešavaju se promene i na telu žene: povećava se taloženje masnih naslaga, naročito u predelu stomaka, dolazi do povećane maljavosti, koža gubi na elastičnosti, opušta se i ubrzava se nastanak bora, dolazi do pada libida i suvoće vagine. Sve te promene prate i simptomi koje je u prvom trenutku teško povezati s dolaskom menopauze pa mogu izazvati dodatnu uznemirenost, zabrinutost pa čak i napad panike.

Najčešći simptomi s kojima se suočavaju žene tokom ulaska u menopauzu su:

Uz slabljenje nivoa estrogena gubi se i njegova zaštitnička funkcija pa su već s početkom perimenopauze žene sklonije poremećajima kao što su:

Odabrano lekovito bilje čini Femisan B jedinstvenim preparatom, jer pored otklanjanja neugodnih simptoma, ove biljne kapi deluju preventivno kod bolesti koje se često javljaju u menopauzi kao što su arterioskleroza, visok krvni pritisak i dijabetes. 

Herba bele imele doprinosi normalnoj funkciji srca i deluje protivupalno. Najvažnije dejstvo ove izuzetno lekovite biljke je imunostimulativno: ona stimuliše imuni odgovor na ćelijskom nivou i selektivno napada i uništava ćelije karcinoma, pomoću svojih viskotoksina, kardiotoničnih peptida i lektina. Zahvaljujući tom klinički dokazanom svojstvu, bela imela u Femisanu B štiti imunitet žene i sprečava rast patogenih ćelija.

Herba hajdučke trave pomaže kod menstrualnih grčeva i obilnog krvarenja, kao što pominje Evropska agencija za lekove a dodatno čuva zdravlje digestivnog sistema, jetre i žuči. U naturopatskoj medicini hajdučka trava je prepoznata kao biljka koja olakšava valunge

Herba matičnjaka doprinosi očuvanju normalnog hormonskog balansa, dobrog raspoloženja i doprinosi dobrom kognitivnom funkcionisanju, optimalnom opuštanju, fizičkom i psihičkom blagostanju i očuvanju normalnog sna. Studije su pokazale da se matičnjak pokazao efikasnijim od sintetičkog antidepresiva kod žena u menopauzi.

Cvet nevena ima niz dokazano lekovitih svojstava a u menopauzi pomaže organizmu da prebrodi stres i napore i pomaže prilagođavanju promenama povezanim sa godinama i deluje preventivno kod dijabetesa i kardiovaskularnih oboljenja. Takođe, neven pomaže kod bolnih menstruacija koje se mogu javiti u perimenopauzi

Koren valerijane doprinosi održavanju mentalnog blagostanja, kvalitetu sna, a dokazano pomaže i u smanjivanju učestalosti i intenziteta valunga.

Kombinacija lekovitog bilja u preparatu Femisan B na prirodan način smanjuje prenadraženost nervnog sistema, smiruje rad srca, olakšava ulazak u san i čuva kvalitet sna, smanjuje ili otklanja valunge i prekomerno znojenje, deluje protivupalno pa smanjuje osećaj ukočenosti i bola u zglobovima, kao i blago umirujuće a da pritom pospešuje koncentraciju i pamćenje. Sinergetsko dejstvo bilja deluje kardioprotektivno i doprinosi normalnim metaboličkim funkcijama.

Femisan B kapi mogu se koristiti već s nastupom prvih simptoma menopauze, a tokom perimenopauze mogu se po potrebi uzimati i u kombinaciji s Femisanom A. To su potpuno prirodne kapi, bez dodatih veštačkih materija, konzervanasa, boja i hormona. Uz pravilnu upotrebu i redovne ginekološke preglede, mogu se koristiti neograničeno dugo.

STANDARDI

FEMISAN B je proizvod bez glutena, izrađen u skladu sa Dobrom proizvođačkom praksom, uz poštovanje zahteva ISO9001:2015 standarda i HACCP sistema kontrole kvaliteta.

REGISTROVANO

FEMISAN B je upisan u bazu podataka Ministarstva zdravlja Republike Srbije na strani 856, pod brojem 8554 od 01.03.2016. Godine, i produžen upis na strani 192 pod brojem 18554 od 01.02.2021. godine.

 

ISKUSTVA SA FEMISANOM B

Istraživanje o djelovanju kapi Femisan A i kapi Femisan B pokazalo je veoma pozitivan efekat preparata kod valunga, preznojavanja, nervoza i nesanica.

Pitali smo naše korisnice da opišu svoje iskustvo sa Femisan B kapima:

Imam problema sa klimaksom i nisam više znala šta da pijem. Videla sam reklamu za Femisan B i krenula da pijem, razmišljam neće sigurno da škodi. Posle jedne flašice osećala sam olakšanje. Sad mi je treća flašica i vrlo sam zadovoljna. Tako ću nastaviti i preporučila bih ga svim ženama posle 45. Godine. Jedno divno iskustvo s Femisanom B.

*

Veoma sam zadovoljna djelovanjem Femisan B kapi, koje sam uzela nakon histerektomije u januaru. Prosto je nestalo valunga. Njegova djelotvornost je zadivljujuća (2,5 mjeseca ga koristim neprekidno, poslednje 2 nedelje 3-4 puta dnevno). Nuspojave posle operacije su bile strašne, prosto sam u momentima bila sva mokra, sada toga više uopšte nema. Sada, ako i dođe do valunga, u momentu mi je toplije, ali je dovoljno da skinem nešto sa sebe ili mahnem lepezom, već za par minuta moja tjelesna temperatura je normalizovana. Mislim da je upornost i dosljednost Vašoj preporuci konzumiranja izuzetno važna, a rezultat je nevjerovatan i zadivljujući.

*

Femisan B mi je uvek uz uzglavlje. Sinoć, kao i mnogih prethodnih noći, ne bih mogla da zaspim od valunga bez njega. Kad ga popijem, spavam kao beba.

*

Vrućine i nervoza počele su već od 48.godine, ciklus sam izgubila u 50. i tada sam očekivala da će tegobe vremenom prestati. Međutim, tegobe su se samo pojačavale. Predlagali su mi i hormonsku terapiju, što sam ja odbila. Nakon samo jedne bočice osetila sam se preporođeno, vrućine su se smanjile i počela sam mirno da spavam. Posle mesec i po dana redovnog korišćenja tegobe su potpuno nestale. I dan danas s vremena na vreme uzmem po jednu bočicu preventivno.

Povezani proizvodi

Select your currency
RSD Srpski dinar
EUR Euro