LeoCardin biljne kapi

LeoCardin doprinosi normalnom funkcionisanju kardiovaskularnog sistema.

640,00 RSD

Šifra proizvoda: 8606106734089
Način upotrebe / preporučena upotreba: po 30 kapi ukapati u čašu vode i popiti 1-4 puta dnevno pre jela.

SASTAV:

Vodeno-etanolni ekstrakt herbe matičnjaka (Melissa officinalis L.) 30%,

vodeno-etanolni ekstrakt herbe srdačice (Leonurus cardiaca L.) 20%,

vodeno-etanolni ekstrakt herbe veronike (Veronica officinalis L.) 20%,

vodeno-etanolni ekstrakt herbe bele imele (Viscum album L.) 20%,

vodeno-etanolni ekstrakt herbe rastavića (Equisetum arvense L.) 10%.

HRANI VAŠE SRCE

LEOCARDIN se koristi kao dodatak ishrani na bazi mešavine biljnih ekstrakata. Herba srdačica doprinosi normalnom funkcionisanju kardiovaskularnog sistema.

Naše srce neprekidno pumpa krv koja nam daje život. Kada su arterije kroz koje teče krv oštećene, suviše uzane, krute ili zapušene, pritisak raste. Povišeni krvni pritisak je onaj koji je veći od 140/90 mmHg. Gornji pritisak, sistolni, rezultat je kontrakcije, odnosno grčenja leve srčane komore, a donji, dijastolni, rezultat je pritiska dok su zalisci aorte zatvoreni. Hipertenzija ili visoki krvni pritisak jedan je od najpodmuklijih poremećaja. Većina ljudi koja je ima toga nije ni svesna, a direktno je izazivaju i pogoršavaju gojaznost, alkohol, duvan, nezdrava hrana, preterani unos soli, nedovoljno sna i odmora.

Hipertenzija može uzrokovati niz dodatnih poremećaja, osim srčanog i moždanog udara i stvaranja i pucanja aneurizme (proširenja zida krvnih sudova), može dovesti i do otkazivanja rada bubrega ili oštećenja očnog dna. Hipertenzija u srednjim godinama povećava rizik od demencije kasnije tokom života. Jaka, masna hrana, naročito pržena i industrijske prerađevine i sedentan način života podižu nivo holesterola i triglicerida koji ubrizavaju proces starenja krvnih sudova i stvaranja plaka.

Rizik od kardiovaskularnih poremećaja raste nakon 40. godine života. Muškarci u proseku oboljevaju 10 godina ranije od koronarnih poremećaja nego žene, i pod duplo većim su rizikom da dožive infarkt.

Kada srce ne pumpa dovoljno krvi, to se manifestuje osećajem slabosti i nesvesticom, zadihanošću pri najmanjim aktivnostima, otocima u nogama, zglobovima i stopalima, ubrzanim ili neravnomernim otkucajima srca, kao i kašljem i škripanjem u grudima.

Najučestalije tegobe i poremećaji kardiovaskularnog sistema su:

  • visok krvni pritisak – hipertenzija
  • nizak krvni pritisak – hipotenzija
  • povišen holesterol
  • infarkt i stanja posle infarkta
  • angina pektoris
  • poremećaj srčanog ritma
  • problemi sa cirkulacijom
  • infekcije izazvane Koksakijevim i drugim virusima

Leocardin kapi su dobile ime upravo po srdačici, Leonurus cardiaca, odnosno po leokardinu, diterpenskom jedinjenju koji je jedan od lekovitih sastojaka u njoj, pored flavonoida, fenola, sterola i tanina. Nemačka komisija E je odobrila primenu ove lekovite biljke kod nervoze srca, a Evropska agencija za lekove je pominje kod nervne napetosti i simptoma nervoze srca, uključujući i tahikardiju, lupanje srca. Leonurin, pseudoalkaloid iz srdačice, dokazano deluje kardioprotektivno, kao što kaže i njen latinski naziv. Jedna dalekoistočna studija dokazala je da srdačica ima antioskidantno i kardioprotektivno dejstvo kod ishemije miokarda, zapravo da obezbeđuje bolju zaštitu od standardnih terapija, uključujući i vitamin C. Na taj način ova biljka pomaže i u oporavku nakon infarkta miokarda, značajno smanjujući oštećenja, naročito u akutnoj fazi. Flavonoidi iz ove biljke podstiču stvaranje azot monoksida u organizmu koji opušta krvne sudove i podstiče cirkulaciju.  Srdačica deluje hipotenzivno pa je korisna kod povišenog krvnog pritiska. Osim što smiruje „nervozno srce“, ona pomaže i kod digestivnih poremećaja, bronhijalne astme, simptoma menopauze i amenoreje, kao i kod spoljnih rana i upala kože, sve zahvaljujući svojim antibakterijskim, antioksidantnim, antiinflamatornim i analgetskim svojstvima.

Evropska agencija za lekove ga pominje kao pomoć kod mentalnog stresa i nesanice, a zanimljiva istraživanja su pokazala da matičnjak ima blagi protektivni efekat kod srčanih aritmija. Ova lekovita biljka utiče na svojstva električne provodljivosti srca na sličan, ali nimalo slabiji način na koji to čini sintetički lek koji se koristi u lečenju i sprečavanju aritmija, ventrikularne tahikardije i atrijalne fibrilacije, za razliku od kog nema nus pojava. Smatra se da bi taj efekat matičnjak mogao imati zahvaljujući alkaloidima – saponinima i glikozidima. Takođe, on sadrži flavonoide, fenolne kiseline, terpene, rozmariničku i kofeinsku kiselinu koji deluju kao veoma snažni antioksidansi, a kako postoje naznake da se slobodni radikali povećavaju u ishemijskom tkivu kod reperfuzije, ovi dragoceni sastojci ih mogu efikasno eliminisati i sprečiti dalja oštećenja.

Veronika dokazano deluje antimikrobno zahvaljujući obilju fenola i flavonoida. Kao snažan antioksidant veronika uništava ćelije slobodnih radikala i štiti od oksidativnog stresa. Jedno istraživanje pominje dragocene sastojke veronike i njihove antimikrobne moći, efikasne posebno kod Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes i Listeria ivanovii, zahvaljujući kojima ova biljka štiti ne samo srce od endokarditisa, već i čitav organizam. Pored kardiovaskularnog sistema, veronika deluje protektivno protiv ulcera, pomaže kod tegoba respiratornog, gastrointestinalnog i urinarnog trakta.

Bela imela  doprinosi normalnoj funkciji srca i deluje protivupalno. Najvažnije dejstvo ove izuzetno lekovite biljke je imunostimulativno: ona stimuliše imuni odgovor na ćelijskom nivou i selektivno napada i uništava ćelije karcinoma, pomoću svojih viskotoksina, kardiotoničnih peptida i lektina. Zahvaljujući tom klinički dokazanom svojstvu, bela imela štiti ne samo kardiovaskularni sistem već i ukupni imunitet i sprečava rast patogenih ćelija.

Rastavić ima snažno dokazano diuretičko dejstvo, podstiče izbacivanje nagomilane tečnosti iz organizma i razmenu materija, što je posebno važno kod kongestivnog zatajenja koje izaziva edeme – otoke u ektremitetima. Evropska agencija za lekove pominje njegovu upotrebu kod zastoja urina, upale urinarnog trakta, čišćenje bubrega, otoka, kao i dodatnu terapiju kod dijeta za mršavljenje, dok Nemačka komisija E i naglašava njegovu upotrebu kod infekcija urinarnog trakta i kamena u bubregu i bešici.

Sva dragocena svojstva lekovitog bilja u Leocardin kapima hrane i jačaju srce. Ona su tu da nam se nađu posle infarkta, nakon iscrpljujućih bolesti i virusnih infekcija koje slabe srčani mišić. Acetil-holin prisutan u lekovitom bilju deluje kao antihipertenziv i parasimpatikomimetik, dovodi u ravnotežu krvni pritisak tako što obara povišen, a podiže sniženi krvni pritisak. Holin u isto vreme deluje i lipolitički, razlaže masnoće, usporava njihovo deponovanje u zidove krvnih sudova i formiranje neravnina na njihovoj unutrašnjoj površini čime se bitno zaustavlja proces arterioskleroze. Povećana eliminacija tečnosti iz tela smanjuje opterećenost organizma i reguliše cirkulaciju što je delotvorno kod različitih otoka i arterijske hipertenzije. Minerali iz lekovitog bilja poboljšavaju gipkost i elestičnost krvnih sudova što takođe utiče na poboljšanje cirkulacije, normalizuje krvni pritisak, cirkulaciju i srčani ritam i usporava starenje krvnih sudova.

Leocardin kapi su potpuno prirodan preparat, bez dodatih veštačkih materija, konzervansa, boja i hormona. Uz pravilnu upotrebu i redovne lekarske kontrole može se koristiti neograničeno dugo.

STANDARDI

Leocardin je proizvod bez glutena, izrađen u skladu sa Dobrom proizvođačkom praksom, uz poštovanje zahteva ISO9001:2015 standarda i HACCP sistema kontrole kvaliteta.

 

REGISTROVANO

Leocardin je upisan u registar Ministarstva zdravlja Republike Srbije broj 515-04-3701/2020-10 od 15.06.2020. godine, na strani 1665, pod brojem 16642 dana 15.06.2020. godine.

 

ISKUSTVA S LEOCARDINOM 

Pitali smo naše korisnike da opišu svoje iskustvo s Leocardinom:

Počeo sam da pijem Leocardin nakon infarkta, uz sve prepisane lekove. Moje iskustvo s njim je vrlo pozitivno, kroz par dana sam osećao da sam imao više snage, a na pregledu kasnije kardiolog mi je rekao da sam se baš brzo oporavio.

*

Imam problem s pritiskom, ranije je često skakao na 170/120, a jednom je nakon tako visokog odjednom pao na nizak. Nisam imala bol u grudima, samo sam se skroz slabo osećala, nisam mogla da stojim na nogama, pa me je ćerka odvezla u urgentni i doktor je rekao da je predinfarktno stanje. Kad sam izašla iz bolnice, pored onog što mi je doktor dao počela sam da pijem i Leokardin kapi. Išla sam tad jako često na kontrole, i svaki put bi mi rezultati krvi bili bolji, a pritisak je bio sve normalniji. Kapi ne prestajem da pijem, evo ima već godinu ipo, gornji pritisak mi je sad 120-130, sigurna sam da su me one spasile.

Povezani proizvodi

Select your currency
RSD Srpski dinar
EUR Euro