Optima Forma biljne kapi

Optima Forma – kod prisustva nervoze i uznemirenosti, olakšava ulazak u san.

 

640,00 RSD

Šifra proizvoda: 8606106734065
Način upotrebe / preporučena upotreba: po 30 kapi ukapati u čašu vode i popiti 1-4 puta dnevno pre jela. Kod problema sa spavanjem, pola sata pre spavanja 60 kapi ukapati u čašu vode i popiti.

SASTAV:

Vodeno-etanolni ekstrakt herbe matičnjaka (Melissa officinalis L.40%

Vodeno-etanolni ekstrakt herbe hmelja (Humulus lupulus L.) 30%

Vodeno-etanolni ekstrakt korena valerijane (Valeriana officinalis L.) 30%

LAK SAN – BEZBRIŽAN DAN

Optima Forma koristi se kao dodatak ishrani na bazi mešavine biljnih sastojaka kod prisustva nervoze i uznemirenosti i olakšava ulazak u san. Koren valerijane i list matičnjaka olakšavaju nastupanje sna i doprinose očuvanju normalnog sna. Koren valerijane doprinosi dobrom psihičkom stanju u slučaju napetosti i stresa. List matičnjaka doprinosi smanjenju uzemirenosti i održava pozitivno raspoloženje i dobro kognitivno funkcionisanje. Hmelj ublažava simptome mentalnog stresa i pomaže pri uspavljivanju. 

Stres je pošast našeg veka. On nas neprimetno obuzima i uglavnom postanemo svesni njegovog prisustva tek nakon što prođe i ostavi negativne posledice. Svakodnevno probijanje kroz saobraćajnu gužvu, problemi na poslu, konstantna zebnja i zabrinutost za budućnost porodice i materijalni problemi lako vode u anskioznost. Kada uveče legnemo u krevet često nam se misli roje, naviru potisnute emocije i ne daju nam da zaspimo. Previše vremena provodimo za kompjuterom, premalo u prirodi, nemamo vremena ili volje za fizičke aktivnosti, obaveze nas pritiskaju i hronični umor nas ne napušta. Fizička i mentalna iscrpljenost negativno utiču na naš imunitet, endokrini sistem, i mogu izazvati brojne psihosomatske poremećaje.

Iako nevidljiv, stres može izazvati konkretne i ozbiljne poremećaje: probleme s varenjem, čir, iritabilno crevo, poremećaj rada štitaste žlezde, migrene, astmatične napade, nervna oboljenja, hormonalni disbalans, gojaznost, psorijazu, dijabetes, aritmije, grčeve, tikove, pa čak i karcinom. Zato ga treba ozbiljno shvatiti i prepoznati njegove prve signale.

Najčešći izazovi s kojima se savremeni čovek danas susreće su:

Optima Forma kapi su prirodni preparat na biljnoj bazi koji u svom sastavu sadrži više vrsta flavonoida koji inhibiraju slobodne radikale ispoljavajući na taj način svoja antioksidativna dejstva. Flavonoidi podižu opštu otpornost organizma, imaju izuzetno povoljno dejstvo na najsitnije krvne sudove smanjujući fragilnost kapilara i sklonost ka spontanom pucanju i dovode do korigovanja poremećene cirkulacije. Na ovaj način Optima Forma deluje preventivno kad je u pitanju nesanica. Lekovite biljke poboljšavaju cirkulaciju i samim tim veći dotok kiseonika do ćelija što se pozitivno odražava na koncentraciju i pamćenje. Optima Forma vraća vedrinu, eliminiše nervozu, napetost, otklanja slabost živaca i depresiju, normalizuje san. Izuzetno povoljno dejstvo ima u slučaju mentalne i fizičke iscrpljenosti i kod svakodnevne izloženosti stresu.

Nemačka komisija E odobrila je primenu lista matičnjaka zbog njegovog sedativnog i karminativnog delovanja kod povećane napetosti koja izaziva nesanicu, ali i kod poremećaja digestivnog sistema. Evropska agencija za lekove ga pominje kao pomoć kod mentalnog stresa i nesanice. Istraživanja su pokazala da matičnjak ima blagi protektivni efekat kod srčanih aritmija. Druga studija je utvrdila da matičnjak u kombinaciji s lavandom ima efekat sličan sintetičkom antidepresivu. Zaključak jedne iranske studije je da matičnjak ima antioksidantna, sedativna, neuroprotektivna, anksiolitična i hipnotička svojstva.

Hmelj ne samo da smiruje, već dokazano pomaže da se usaglasimo sa cirkadijalnim ritmom i noć provedemo u kvalitetnom snu. Hmelj sadrži gorke materije koje povećavaju aktivnost neurotransmitera gama-aminobuterne kiseline (GABA). GABA je odgovorna ne samo za zdrav san, već i za formiranje moždanih sinapsi, pa doprinosi mentalnoj budnosti i bistrini tokom dana. Jedna studija pokazala je da je tokom četiri nedelje terapija ekstraktom hmelja značajno poboljšala stanje blago depresivnih i anksioznih ispitanika.

Valerijana je lekovita biljka sa prirodnim sedativnim svojstvima koje ispoljava zahvaljujući sinergetskom delovanju svojih sastojaka, pre svega valerenične kiseline i njenih derivata, kao i valepotriata. Pored toga, ova biljka inhibira enzim koji uništava GABA u dovoljnim količinama da izazove sedativni efekat. U SAD valerijana se koristi kao blagi sedativ kod nervne napetosti i nesanice, a istu namenu pominje i Evropska agencija za lekove. 

Optima forma kapi su potpuno prirodan preparat, bez dodatih veštačkih materija, konzervansa, boja i hormona. Uz pravilnu upotrebu i redovne lekarske kontrole može se koristiti neograničeno dugo.

STANDARDI

Optima Forma je proizvod bez glutena, izrađen u skladu sa Dobrom proizvođačkom praksom, uz poštovanje zahteva ISO9001:2015 standarda i HACCP sistema kontrole kvaliteta.

REGISTROVANO

Optima Forma je upisan u registar Ministarstva zdravlja Republike Srbije broj 515-04-3700/2020-10 od 15.06.2020. godine, na strani 1665, pod brojem 16641 dana 15.06.2020. godine.

 

 

ISKUSTVA S OPTIMA FORMOM 

Pitali smo naše korisnike da opišu svoje iskustvo sa Optima Formom:

Posao mi je stresan i takav da često menjam smene i radim noću. Imam veliki problem da zaspim i jedno vreme sam uzimao bromazepam ali sam od njega sutradan bio mamuran i ošamućen, a posao zahteva koncentraciju. Koleginica iz smene mi je rekla za Optima Formu koju od tad koristim. Uzmem kapi pred spavanje, skroz me opuste i spavam u kontinuitetu 7-8 sati, a kad se probudim nema onog potmulog osećaja u glavi. Baš imam dobro iskustvo s ovim kapima.

*

Kad sam prešla 65. bilo mi je sve teže uveče da zaspim, a i kad bih uspela, probudila bih se već nakon par sati i onda se satima prevrtala i nervirala. Tražila sam u apoteci nešto prirodno i predložili su mi Optima Formu. Koristim je već preko dve godine. Popijem kapi obavezno oko 9-10 uveče, ponekad kad sam nervozna i još dva-tri puta tokom dana. Lepo me uspavaju i umire, a ako se i probudim tokom noći vrlo brzo opet zaspim. Malo je reći da su me spasle.

Povezani proizvodi

Select your currency
RSD Srpski dinar
EUR Euro