GAVEZ KREM – EFEKAT ZAGREVANJA

GAVEZ KREM – EFEKAT ZAGREVANJA

Gavez krem – Krema sa ekstraktom lekovite biljke gavez koja duboko prodire u kožu i umiruje bol u mišićima i zglobovima. Doprinosi smanjenju simptoma kod hroničnih bolova, reumatizma, spazma u mišićima izazvanog lošim položajem i slabom cirkulacijom.

850,00 RSD

AKTIVNI SASTOJCI:

Lekovita biljka gavez se od davnina koristi u narodnoj medicini, a savremene studije su dokazale njenu efikasnost i bezbednost za spoljnu primenu kod bolova, akutne mijalgije, mišićnog spazma, bola u leđima, osećaja mravinjanja, reume i išijalgije. Efikasnost i lekovitost korena gaveza pre svega omogućuje njegov najvažniji sastojak, alantoin, koji ima takvu sposobnost dubokog prodiranja kroz kožu u tkivo sve do kostiju, da čak ubrzava zarastanje kostiju nakon preloma . Ostali sastojci gaveza, fenoli, kofeinska i hlorogenična kiselina, amino kiseline, saponini, glikopeptidi, litosperminska i oleanolinska kiselina, dodatno doprinose smanjenju upala, ublažavanju osećaja bola (analgetski efekat), stimulišu regeneraciju i granulaciju tkiva. Prodirući duboko u tkivo, gavez deluje na sam koren problema, zbog čega ima reputaciju biljke sa veoma efikasnom farmakodinamikom.

GAVEZ KREM, pored gaveza, krem sadrži kapsikum, ekstrakt ljute paprike, koji dokazano ima veliki potencijal u smanjenju bola , ali i veliku ulogu u tretiranju niza poremećaja, od kožnih oboljenja, preko gojaznosti do karcinoma. Njegova topikalna primena  podstiče mikrocirkulaciju i direktno i efikasno deluje na bol, olakšava ga, donoseći prijatan osećaj toplote i kod najbolnijih poremećaja poput diskus hernije.

Krem sadrži i mentol koji daje efekat hlađenja i umiruje bol, kamfor koji izaziva hladne i tople senzacije  čime se posebno podstiče cirkulacija u tkivu, kao i eterična ulja lavande, ruzmarina , mente  i limuna, pomoću kojih se dodatno stimuliše prokrvljenost, ublažavaju bolovi, grčevi i reumatski bol. Pored spoljne primene, eterična ulja deluju i kao aromaterapija, aktiviranjem limbičkog sistema umanjuju bol i poboljšavaju raspoloženje), što je veoma važno kod dugih bolnih epizoda.

Utrljavanjem gavez krema u bolno mesto podstiče se lokalna hiperemija i povećava temperatura, zbog čega se tretirano mesto opušta, poboljšava se metabolizam u tkivu i bol i spazam popuštaju.

NAČIN UPOTEBE:

Utrljati uz masažu na pogođeno područje 3 do 4 puta na dan, najduže 10 dana u kontinuitetu.

NAPOMENA:

Mast ne primenjivati na mesta gde ima proširenih kapilara, koji se najčešće javljaju u donjoj regiji potkolenica. Za takva mesta preporučuje se GAVEZ GEL sa efektom hlađenja.

  • NIJE LEPLJIVO
  • LAKO SE RAZMAZUJE
  • AROMATERAPIJA
  • HIPO-ALERGENO
  • PH BALANSIRANO
  • BEZ PAREBENA/FORMADEHIDA/SULFATA/GLUTENA/PARFEMA
  • NIJE TESTIRANO NA ŽIVOTINJAMA

Napomena: Samo za spoljašnju upotrebu. Čuvati van domašaja dece. Način čuvanja: Čuvati na sobnoj temperaturi. Proizvodi: Herba Svet D.O.O, Kumodraška 302, 11000 Beograd, Srbija, tel: +381 11 23 900 86, www.herbasvet.com

Zemlja porekla: Srbija

Povezani proizvodi

Select your currency
RSD Srpski dinar
EUR Euro