Devi melem za negu peta

Devi melem za negu peta je posebna biljna formula, namenjena nezi kože stopala. Rezultati su vidljivi već posle prvog nanošenja. Melem svojim specijalnim aktivnim sastojcima iz biljnih ulja omekšava grubu, suvu i ispucalu kožu, vraća koži mekoću i elastičnost.

Cena: 650,00 RSDAproksimativna cena u EUR: 5.53 EUR

Šifra proizvoda: 8607000018169

Zahvaljujući visokom sadržaju ulja čileanske ruže, kakao putera i pčelinjeg voska, hidratacija kože je odmah povećana, umornim stopalima vraća se vitalnost, a prisustvo eteričnih ulja žalfije, čajevca, lavande i karanfilića sprečava infekcije. 

Stopala su složeni deo naše anatomije s mnoštvom koščica, zglobova, ligamenata, znojnih žlezda kao i najviše nervnih završetaka. Jastučići od masnog tkiva koji oblažu stopala amortizuju udarce prilikom hodanja, a kako starimo oni se tanje i gube, što kod starijih osoba može biti problematično i bolno. Nošenje neadekvatne obuće može izazvati niz deformiteta, ili ubrzati stvaranje grube kože na petama, kurjeg oka, žuljeva ili urastanje nokta. Pojačano znojenje stopala i gljivične infekcije mogu dovesti i do otpadanja nokta, a u ekstremnim slučajevima čak i do gangrene. Čak i kad su stopala potpuno zdrava, neophodna je redovna nega kako bi se sprečili poremećaji i ogrubelost kože.

Najčešći problemi koji se javljaju na stopalima su:

  • ogrubela i ispucala koža na petama
  • gljivične infekcije stopala
  • gljivična infekcija nokta
  • atletsko stopalo
  • pojačano znojenje
  • neprijatan miris stopala

Devi melem za negu peta sadrži eterična ulja čajevca, žalfije i karanfilića koja su sjajna prevencija i pomoć u lečenju gljivičnih infekcija i neugodnih mirisa nogu, dok visokokvalitetna ulja pored regenerativnog dejstva sprečavaju i isušivanje kože, hrane je, omekšavaju i obnavljaju oštećene delove kože. 

Ulje nevena obiluje fenolima sa antioksidantnim dejstvom, koje je u Devi melemu za pete posebno korisno kod ranica, iritacija i promena na koži, dok triterpenoidi doprinose smirivanju upala kože. Neven koži daje nežan i mladolik izgled.

Pčelinji vosak ima dokazana antibiotska i protivupalna svojstva. Snažno antiseptičko dejstvo je prisutno zahvaljujući sterolima koji u melemu štite stopala od patogenih mikroorganizama. Vosak pritom stvara lagani film i tako zadržava vlažnost i omogućava svim lekovitim komponentama melema da prodru i ostanu u koži, doprinoseći mekoći stopala i zdravlju kože.

Ulje avokada svojom ulogom u metabolizmu kolagena i esencijalnim masnim kiselinama regeneriše i podmlađuje kožu, neguje, omekšava, i dubinski hrani vitaminima A, B grupe i D. Njegovo antibakterijsko dejstvo štiti kožu stopala od infekcija, dok vitamin E deluje kao snažan antioksidant.

Ulje pšeničnih klica obiluje vitaminom E, moćnim antioksidantom koji štiti kožu od starenja, isušivanja i upala. Posebno je efikasno kod ogrubelih peta, zanoktica i uraslih noktiju.

Ulje čileanske ruže svojom linolenskom i linolnom kiselinom dokazano pospešuje zarastanje rana i ulceracija na koži, sprečava isušivanje, nastanak žuljeva i pukotina i doprinosi mekoći i nežnosti kože. Ovo ulje deluje relaksirajuće na umorna stopala i noge.

Kakao puter deluje lekovito na kožu, štiti je od oksidativnog stresa, smiruje upalne procese, sprečava isušivanje, perutanje i pucanje. Zahvaljujući ovom puteru koža stopala je glatka i elastična, a pruža im i zaštitu od štetnog zračenja UV zraka.

Eterično ulje čajevca ima snažno antiseptično dejstvo i vrlo je efikasno kod atletskog stopala, gljivičnih infekcija nokta kao i kod virusnih bradavica. Eterično ulje žalfije ima izuzetan  antifungalni potencijal. Veoma je efikasno kod gljivičnih infekcija i atletskog stopala, što su dokazale i studije gde je žalfija testirana u kombinaciji sa drugim uljima, uključujući i eterično ulje karanfilića. Ova ulja ujedno sprečavaju i neugodne mirise nogu. Još jedan moćni antiseptik je i eterično ulje lavande koje doprinosi i opuštanju mišića stopala i otklanjanju umora u nogama. Eterično ulje limuna ostavlja osećaj svežine i lakoće, doprinosi eksfolijaciji i uklanjanju zadebljanja na stopalima, a efikasno je i kod nekih sojeva bakterija, uključujući i Staphylococcus aureus i E. coli.

Redovnom upotrebom melema koža postaje meka i glatka. Devi melem za negu peta je potpuno prirodan proizvod, bez mineralnih ulja, sintetskih parfema i parabena. Uz pravilnu upotrebu može se neograničeno dugo koristiti.

ISKUSTVA S DEVI MELEMOM ZA NEGU PETA

Pitali smo naše korisnike da opišu svoje iskustvo s Devi melemom za negu peta: 

Devi melem za negu peta redovno koristim. Namažem stopala nakon tuširanja i obučem pamučne sokne, nakon pola sata ih skinem i koža mi je fantastična.

*

Treniram košarku i posle treninga tuširam se u svlačionici. Uvek u torbi s opremom imam i Devi melem za negu peta. Kada se osušim i obrišem nakon tuširanja, obavezno namažem noge melemom i tek onda obujem patike. Nikada nisam imao problema s gljivicama, za razliku od mnogih u klubu koji baš kubure s tim.

AKTIVNI SASTOJCI: Ulje avokada, ulje nevena, ulje pšeničnih klica, ulje čileanske ruže, pčelinji vosak, kakao buter, eterična ulja: lavande, žalfije, karanfilića, čajevca, limuna i izvorska voda.