Alfa Aktiv HS Pro kapsule

ZA REPRODUKTIVNO ZDRAVLJE I ZDRAVLJE PROSTATE SA KARDIOPROTEKTIVNIM DEJSTVOM

ALFA AKTIV HS PRO kapsule koriste se kao dodatak ishrani za odrasle muškarce sa ekstraktima damjane, korena koprive, testeraste palme, nara, kvercetinom, resveratrolom, acetil-L-karnitinom i cinkom.  

Cena: 2.050,00 RSDAproksimativna cena u EUR: 17.44 EUR

Šifra proizvoda: 8606106734072-1

Način upotrebe / preporučena upotreba: 2 kapsule popiti jednom do dva puta dnevno pre jela.

Preparat je namenjen očuvanju zdravlja i funkcija reproduktivnog zdravlja, prostate i kardiovaskularnog sistema kod odraslih muškaraca. Prostata je žlezda koja se nalazi ispod mokraćne bešike i ispred rektuma, i kroz nju prolazi mokraćni i delovi semenih kanala. Primarna funkcija ovog dela muške anatomije ogleda se kako u stvaranju semene tečnosti, tako i u omogućavanju nesmetanog kretanja spermatozoida, a njen rad kontroliše muški polni hormon, testosteron. Tokom života prostata se uvećava i tada prirodno vrši pritisak na bešiku i mokraćni kanal. Problemi koji se mogu javiti sa ovom žlezdom su veoma bolna upala – prostatitis, benigna hiperplazija prostate (BPH) – uvećanje prostate koje pritiska uretru i otežava mokrenje, i u najgorem slučaju, rak prostate.

Prostatitis, osim što donosi jake bolove u predelu prostate, izaziva i veoma učestalo mokrenje, bol prilikom ejakulacije i mokrenja, bol u donjem delu leđa, groznicu i osećaj opšte malaksalosti. Kod hiperplazije bol je manji, ali je neugodnost izuzetna jer, pored osećaja velike potrebe za mokrenjem, pražnjenje je veoma otežano i mlaz urina slab i isprekidan, a može se javiti i krv u mokraći.

Najučestalije tegobe i poremećaji koje se javljaju kod muškaraca nakon 45. Godine su:

Testerasta palma je dragoceni sastojak preparata Alfa Aktiv HS PRO jer obiluje slobodnim masnim kiselinama i beta-sitosterolom koji su neophodni za pravilno funkcionisanje prostate i sprečavaju njeno oticanje i upale. Istraživanja su pokazala da je ekstrakt testeraste palme najmanje podjednako efikasan kao standardna terapija kod benigne hiperplazije prostate, pritom bez njenih uobičajenih negativnih efekata. Slične studije čak ukazuju na prednost ovog prirodnog ekstrakta u odnosu na sintetičke lekove jer se za razliku od njih veoma dobro podnosi i pritom je jeftiniji. Testerasta palma danas ima značajno mesto u modernoj medicini, a Nemačka komisija E je preporučuje kod benigne hiperplazije prostate u fazi I i II i otežanog mokrenja. 

Damjana (Turnera diffusa var. aphrodisiaca Willd)  se vekovima koristi u tradicionalnoj medicini i najpoznatija je kao prirodni afrodizijak, a moderna istraživanja potvrdila su pozitivnu ulogu ove biljke u poboljšanju seksualnih performansi. Pored toga što doprinosi povećanju libida, damjana dovodi kiseonik u ćelije čime deluje kao mentalni stimulans i anksiolitik. Damjana u Alfa Aktivu HS PRO doprinosi hormonalnom balansu, pospešuje cirkulaciju telesnih tečnosti u genitalnom predelu i doprinosi zdravlju urinarnog trakta. Ona ima i adaptogeno dejstvo i pomaže organizmu da se izbori sa negativnim posledicama stresa.

Trans-resveratrol je element dugovečnosti i produžene mladosti koji, zahvaljujući polifenolima ima hemopreventivno dejstvo, štiti kardiovaskularni sistem, čuva gipkost krvnih sudova, uravnotežuje krvni pritisak a posebno se preporučuje osobama sa istorijom kardiovaskularnih bolesti u porodici. Osim što smanjuje šanse za pojavu ateroskleroze, srčanog i moždanog udara, ovaj snažni antioksidans u Alfa Aktivu HS PRO, neutrališući štetni uticaj slobodnih radikala, poboljšava opšte zdravlje i eliminiše negativne posledice stresa, pojačanog fizičkog i mentalnog napora i pušenja cigareta.

Suvi ekstrakt korena koprive (Urtica dioica L.) još jedan je sastojak Alfa Aktiva HS PRO koji ima blagotvono dejstvo na prostatu i sprečava njenu hiperplaziju, između ostalog i zahvaljujući 3-β-sitosterolu, ali i uspešno apsorbuje višak masnoće u krvnim sudovima, održavajući normalne nivoe holesterola i triglicerida u krvi. Svojim diuretičkim svojstvima, kopriva olakšava i pospešuje izbacivanje mokraće, sprečavajući tako pojavu urinarnih infekcija. Beta-sitosterol je prirodni čistač organizma, pa na taj način štiti i jača imunitet.

Alfa Aktiv HS PRO sadrži i ekstrakt nara (Punica granatum L.) koji svojim snažnim antioksidantnim dejstvom štiti ćelije od slobodnih radikala, i ima dokazano antikancerogeno i antiinflamatorno dejstvo, pa je moćan saveznik u borbi protiv karcinoma prostate. Kako je bogat polifenolima, nar deluje i kardioprotektivno i pospešuje moždane funkcije.

Dihidrokvercetin je bioflavonoid sa snažnim protivupalnim i antikancerogenim dejstvom. On sprečava proinflamatorne enzime, pa tako eliminiše upalne procese u prostati i odlična je terapija kod hroničnog prostatitisa, a svojim antioksidansima deluje antitumorski, štiteći ovu žlezdu od karcinoma. Kako širi krvne sudove i povećava njihovu elastičnost, kvercetin doprinosi i normalizaciji krvnog pritiska, zdravlju krvnih sudova i opštem kardiovaskularnom zdravlju. 

Pored njega, Alfa Aktivu HS PRO sadrži i acetil-L-karnitin, aminokiselinu koja ima osnovnu ulogu u metabolizmu masti i njenog iskorišćenja kao izvora energije, i dokazano pomaže u rešavanju problema erektilne disfunkcije, a doprinosi sazrevanju i boljoj pokretljivosti spermatozoida. Ova aminokiselina igra ulogu u poboljšavanju pokretljivosti spermatozoida u ejakulatu, kao što su potvrdile naučne studije. Neke klinike je koriste u terapiji atrofije testisa. Osim što podiže energiju, acetil-L-karnitin utiče na prevenciju srčanih oboljenja, dijabetesa, štiti nervni sistem i doprinosi zdravom funkcionisanju mozga, povećavajući tako koncentraciju i pamćenje, a doprinosi i borbi protiv Alchajmerove bolesti. Kako je važan za metabolizam, utiče i na smanjenje telesne masnoće i povećanje mišićne mase.

Alfa Aktiv HS PRO je potpuno prirodan preparat, bez dodatih veštačkih materija, konzervansa, boja i hormona. Uz pravilnu upotrebu i redovne lekarske kontrole može se koristiti neograničeno dugo.

STANDARDI

Alfa Aktiv HS PRO je proizvod bez glutena, izrađen u skladu sa Dobrom proizvođačkom praksom, uz poštovanje zahteva ISO9001:2015 standarda i HACCP sistema kontrole kvaliteta. Sertifikovano su HALAL, po mišljenju Rijaseta Islamske zajednice Srbije.

REGISTROVANO

Alfa Aktiv HS PRO je upisan u registar Ministarstva zdravlja Republike Srbije br. 16274/2020 od 30.04.2020. godine. 

ISKUSTVA S ALFA AKTIVOM HS PRO

Pitali smo naše korisnike da opišu svoje iskustvo sa Alfa Aktivom HS PRO:

Moj otac (76), inače srčani bolesnik, pati od upale prostate i svaki čas ima potrebu za mokrenjem. Primetio sam da je prestao da izlazi iz kuće jer ne može dugo da izdrži bez WC-a, povukao se u sebe, ne druži se, depresivan je… Istraživao sam šta bi moglo da mu pomogne i uzeo Alfa Aktiv HS PRO. Morao sam u početku da ga podsećam da ga pije, ali nakon par nedelja shvatio je da mu pomaže i tražio da mu kupim još. Njegovo iskustvo s Alfa Aktiv HS PRO je odlično, već nakon mesec dana upala se smirila, nije imao problema s mokrenjem. Pije kapsule i dalje redovno. Na poslednjoj kontroli kardiolog se iznenadio da mu je pritisak i holesterol odličan. 

SASTAV: Suvi ekstrakt lista Damiane (Turnera diffusa) odnos ekstrakt:biljna droga 4:1 Suvi ekstrakt testeraste palme (Serrenoa repens L.) odnos ekstrakt:biljna droga 4:1 Trans resveratrol (iz Reynoutria japonica Houtt.) Suvi ekstrakt korena koprive (Urtica dioica L.) odnos ekstrakt:biljna droga 4:1 Acetil-L-karnitin Kvercetin (quercetin dihydrate) Suvi ekstrakt nara (Punica granatum L.) Zink (zinc citrate trihydrate)