FEMISAN A KAPSULE PLUS ZLATNA MAKA

FEMISAN A KAPSULE PLUS ZLATNA MAKA  sadrže 6 vrsta biljaka i cink koje udruženim dejstvom imaju blagotvorni uticaj na homonsku ravnotežu. Doprinose regulisanju menstruacije, umanjuju menstrualne grčeve, stabilizuju promene raspoloženja tokom meseca -PMS. Doprinose i ublažavanju čestog problema našeg doba – cista na jajnicima i sindroma policističnih jajnika. Superkoncentrat zlatne make deluje povoljno kod problema sa aknama, doprinosi lepšem i zdravijem izgledu kože kod devojaka i žena u svim životnim dobima. Utiče na smanjenje preterane maljavosti i gojaznosti usled poremećaja reproduktivnih hormona.

18,43 

Šifra proizvoda: 8606106734188
Način upotrebe: 2 kapsule popiti jednom do dva puta dnevno pre jela.

SASTAV:

Suvi ekstrakt herbe virka (Alchemilla vulgaris L.), odnos ekstrakt:biljna droga (DER) 4:1 – 600mg

Suvi ekstrakt herbe hajdučke trave (Achillea millefolium L.), odnos ekstrakt:biljna droga (DER) 4:1 – 300mg

Suvi ekstrakt cveta nevena (Calendula officinalis L.), odnos ekstrakt:biljna droga (DER) 4:1 – 300mg

Suvi ekstrakt herbe zdravca (Geranium macrorrhizum L.), droga: ekstrakt (DER) 4:1 – 300mg

Suvi ekstrakt korena zlatne make (Lepidium meyenii ) (0,6% macamides & maceanes) odnos ekstrakt:biljna droga (DER) 4:1 – 200mg

Suvi ekstrakt herbe rusomače (Capsella bursa-pastoris L.), odnos ekstrakt:biljna droga 4:1 – (DER) 90mg

Zink (zinc citrate trihydrate) – 5mg

FEMISAN A KAPSULE PLUS ZLATNA MAKA
• DOPRINOSE HORMONSKOM BALANSU
• PODRŽAVAJU ZDRAVLJE REPRODUKTIVNIH ORGANA
• PRIRODAN I EFIKASAN REGULATOR HORMONSKOG RAVNOTEŽE
• AKNE, PREKOMERNA DLAKAVOST
• UBLAŽAVAJU PMS I BOLNE CIKLUSE
• REGULIŠU MENSTRUALNI CIKLUS
• UBLAŽAVAJU SIMPTOME POLICISTIČNIH JAJNIKA
• POVEĆAVAJU PLODNOST

 

FEMISAN A KAPSULE PLUS ZLATNA MAKA su zasnovane na potpuno prirodnim sastojcima. Ova stručno osmišljena formula namenjena je očuvanju zdravlja i funkcija reproduktivnih organa žena od prve menstruacije do menopauze. Koriste se kao dopuna ishrani sa ekstraktom virka, hajdučke trave, nevena, rusomače, korena zlatne make i cinka.

Reproduktivni život žene započinje s prvom menstruacijom i završava se menopauzom. Tokom tog perioda svakog meseca dolazi do uigrane smene hormona koji se staraju da oko sredine ciklusa dođe do ovulacije, što je najvažniji preduslov za trudnoću. Folikulostimulišući hormon zadužen je za kvalitet jajne ćelije, estrogen za pripremu endometrijuma – unutrašnjeg omotača materice koji treba da je prihvati, a kada ipak do oplodnje ne dođe, na scenu stupa progesteron koji inicira odvajanje endometrijuma i njegovo izbacivanje, čime počinje menstruacija. I tako u krug. Žena u proseku tokom života ima oko 450 menstruacija, što znači da joj u njoj prođe oko 3500 dana, odnosno 10 godina.

Ako menstruacije izazivaju probleme, prevelike bolove, preobilna krvarenja, ako su hormoni u disbalansu zbog čega se žena ne samo oseća bezvoljno, umorno, bolesno, već ima i probleme sa kožom, varenjem, gojaznošću, a naročito ako zbog toga ima ozbiljne poremećaje i ne uspeva da se ostvari kao majka, onda taj period od 10 godina zvuči kao kazna. S druge strane, ako hormoni rade kao sat, ako je žena poletna, puna energije, i svesna da je majčinstvo samo stvar njenog izbora a ne i mogućnosti, onda ni ne primeti da tih 10 godina odlazi na menstruaciju jer je ciklus na njenoj strani. Nažalost, hormonalni disbalans sve češće pogađa žene u svim periodima života.

U životu svake žene najmanje jednom dođe do nekog od sledećih problema ili poremećaja:

Istraživanja su pokazala da blagotvorni sastojci ekstrakta zlatne make deluju povoljno na funkcije hipofize koja signalizira jajnicima da luče optimalnu količinu estrogena i progesterona, u srazmeri idealnoj za normalno funkcionisanje menstrualnog ciklusa. Upotreba zlatne make u redovnoj ishrani ublažava neugodne simptome PMS-a. Budući da doprinosi hormonskoj ravnoteži, prah zlatne make koristi se kao pomoćno terapijsko sredstvo kod endometrioze i policističnih jajnika. Uz virak, hajdučku travu i crveni zdravac, zlatna maka podržava funkcije jajnika, umanjujući tako mogućnost nastanka cista, doprinoseći smanjivanju već postojećih i jačanju plodnosti.

Studija na ispitanicama u perimenopauzi pokazala je da se maka može koristiti umesto hormonske terapije u prelaznom periodu, kao i da je značajno doprinela sniženju krvnog pritiska, telesne mase, nivoa triglicerida i holesterola kod ispitanica.

Nažalost, iako je medicina danas mnogo napredovala, za većinu poremećaja reproduktivnog sistema ili ne postoji konkretan lek ili terapija ima niz neprijatnih sporednih efekata. Zato i moderna nauka prepoznaje potrebu za povratkom prirodi koja obiluje bioaktivnim supstancama sa velikim medicinskim potencijalima, i studije su dokazale njihovo snažno pozitivno dejstvo čak i kod poremećaja kao što je endometrioza.

Više biljaka koje ulaze u sastav Femisan A kapsula svojim spazmolitičkim dejstvom ublažava grčeve i bolove tokom ciklusa. Alchemilla vulgaris – virak (vrkuta) je taninska biljka koja jača tonus materice i materične ligamente, a opušta njenu muskulaturu i sjajna je prevencija nastanku cista i mioma, a veoma je korisna i kod endometrioze jer usporava angiogenezu. Virak doprinosi sveukupnom smanjenju menstrualnih nelagodnosti.

Zahvaljujući sinergiji etarskih ulja, tanina i sumpornih heterozida koji se smatraju najjačim biljnim antisepticima, Femisan A deluje umirujuće na upalne procese na jajnicima i materici . Veliku ulogu u tome igra crveni zdravac koji obiluje flavonoidima i taninima, zahvaljujući kojima dokazano deluje antivirusno i antibakterijski, i čak ima moć da uništava ćelije tumora.

Rusomača deluje protivupalno i antioksidativno zahvaljujući polifenolima, a Evropska agencija za lekove pominje njenu sposobnost da utiče na kontrakcije materice.

Cink je esencijalni mineral koji doprinosi normalnoj plodnosti i reprodukciji, normalnoj sintezi DNA i proteina, i ima ulogu u procesu deobe ćelija. Pošto je izuzetno važan za održavanje imuniteta, cink pomaže kod endometrioze koju podstiču upravo pad imuniteta, upale i oksidativni stres. Žene koje pate od endometrioze često imaju nizak nivo cinka, (Leah Hechtman, Clinical Naturopathic Medicine, © 2019 Elsevier Australia, ISBN: 978-0-7295-4242-5, page 877), što je potvrdila i studija iz 2014 godine.

Lekovito bilje u sastavu Femisana A, kao što je virak, deluje kao reproduktivni tonik – povećavajući protok krvi i limfe kroz organe tonira i jača reproduktivni sistem. Virak ima dokazano antioksidantno, antikancerogeno i enzim-inhibitorno dejstvo. Virak, rusomača i hajdučka trava imaju snažno adstringentno dejstvo – stezanjem krvnih sudova i zatezanjem sluzokože smanjuju prekomerno krvarenje što je od velike pomoći kod obilnih menstruacija, ali i emenagogno dejstvo – stimulišu, regenerišu i promovišu normalan menstrualni protok – na taj način ove lekovite biljke doprinose normalnoj menstruaciji, smanjujući je kada je preobilna, i izazivajući je kada izostane. Virak i hajdučka trava su i efikasni diuretici, što je posebno korisno tokom PMS-a kog često karakteriše zadržavanje tečnosti u organizmu i oticanje, a imaju i spazmolitičko dejstvo – pomažu kod grčeva i bolova pred i tokom menstruacije. Kako je jedno od njihovih svojstava da stimulišu cirkulaciju u maloj karlici, ove biljke doprinose jačanju endometrijuma (unutrašnjeg omotača materice) i boljem radu jajnika, čime se pospešuje plodnost i povećavaju šanse da dođe do začeća. Zlatna maka, snažni adaptogen u Femisan A kapsulama utiče na ključne hormone, kako reproduktivne tako i endokrine, tako što stimuliše i hrani hipotalamus koji reguliše rad hipofize. Održavajući uravnoteženi nivo estrogena i progesterona kod žena, zlatna maka postavlja osnove za normalno funkcionisanje reproduktivnih organa i plodnost. Osim što doprinosi balansiranju polnih hormona, postoje dokazi da maka utiče na smanjenje nivoa kortizola, hormona stresa i deluje antidepresivno, čime pomaže organizmu da se adaptira i izbori s negativnim efektima stresa na organizam.

Odabrano lekovito bilje u preparatu na prirodan način doprinosi normalnom menstrualnom ciklusu i hormonskom balansu. Korisno je i kao preventiva kod cista i upala urogenitalnog trakta. Pozitivno utiče na plodnost i očuvanje zdravlja žena u periodu od puberteta do menopauze.

Femisan A kapsule mogu koristiti devojčice već od prve menstruacije, i žene u perimenopauzi, kada se mogu uzimati istovremeno i sa Femisanom B koji ublažava neprijatne simptome koje donosi prelazni period. To je potpuno prirodan preparat, bez dodatih veštačkih materija, konzervansa, boja i hormona. Uz pravilnu upotrebu i redovne ginekološke preglede, može se koristiti neograničeno dugo.

STANDARDI

FemiSan A kapsule sa zlatnom makom su proizvod bez glutena, izrađen u skladu sa Dobrom proizvođačkom praksom, uz poštovanje zahteva ISO9001:2015 standarda i HACCP sistema kontrole kvaliteta. Sertifikovano su HALAL, po mišljenju Rijaseta Islamske zajednice Srbije.

REGISTROVANO

Dijetetski proizvod – dodatak ishrani „FemiSan A plus Maca kapsule“ je upisan u bazu podataka Ministarstva zdravlja za dijetetske proizvode, na strani 1044, pod brojem 10435/2017 dana 28.03.2017. godine. Stručno mišljenje i kategorizaciju za dijetetski proizvod izdao je Farmaceutski fakultet u Novom Sadu Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, broj 2875-147-30, dana 17.11.2017, a Stručno mišljenje o zdravstvenoj ispravnosti Institut za javno zdravlje Kragujevac, broj D252 od 20.03.2017.

 

ISKUSTVA SA FEMISANOM A

Istraživanje o djelovanju kapi Femisan A na zdravlje pacijenata pokazalo je pozitivan efekat preparata kod cista na jajnicima, PCOS, poremećaja menstrualnog ciklusa, mioma na materici, obilnih krvarenja sa anemijom, poremećenih vrednosti polnih hormona, predmenstrualnih simptoma, izostanka ovulacije.

Pitali smo naše korisnice da opišu svoje iskustvo sa Femisan A kapsulama:

Moram da vam javim da su mi Femisan A tablete pomogle, nisam ih pila ni mesec dana i već je počelo da deluje. Sedam meseci nisam mogla da dobijem i evo konačno uz pomoć vašeg proizvoda sam uspela. Hvala vam puno. Jako sam zadovoljna.

*

Samo da vam se kratko javim. Ja sam ona koja je svim silama htjela do kapsula a još nisu ni u vašim ljekarnama bile u prodaji, samo tada na području Srbije, pa sam preko kumova koji su mi donjeli moje 3 kutijce Femisan A kapsula i… ono što je bitno, od dijagnoze neplodnosti sa 2×2 kapsule do bolnih grudi a menge ni blizu… i tako ja zabrinuta na ginekološki pregled a ono bebica.

*

Nakon operacije karcinoma imala sam težak hormonalni disbalans, tokom 6 meseci pila sam hormonske pilule i dobijala menstruaciju na 15 dana. Koristila sam Femisan A kapsule 2×2, i nakon dva meseca ciklus se uredovio. Prezadovoljna sam!

*

Poštovani, imam 47 godina i tokom par meseci mi se dešavalo da imam vanmenstrualna krvarenja. Ginekolog mi je rekao da je sve u redu, ali da je to posledica hormonskih promena. Od mog prošlog mejla iz maja meseca, koristim Femisan A kapsule. Prvi mesec sam koristila 2×2, a posle toga 2×1. Nisu mi se više pojavljivali problemi koje sam ranije imala.

Povezani proizvodi

Select your currency
EUR Euro