Do nedavno, kozmetički preparati su uglavnom pakovani u bočice i tube na koje smo svi navikli, i ne razmišljamo mnogo kada u prodavnici posegnemo za nekom kremom. Međutim, ovakva pakovanja nakon otvaranja, ili u slučaju oštećenja zaštitnog sloja tokom transporta, sadržaj direktno izlažu vazduhu i kontaminaciji. I kada preparat donesemo kući i stavimo u kupatilo ili na kozmetički stočić, on postaje primamljiva meta dečjih prstića, drugih ukućana i radoznalih posetilaca. Mikroflora kože je specifična kod svake osobe, i baš kao i četkicu za zube, ni našu kremu ne bi trebalo da diraju tuđi prsti. Srećom, danas postoji savršeno rešenje: airless bočice – pakovanje bez kontakta s vazduhom. To su bočice koje na pritisak ispuštaju dozu preparata, zaključavajući u potpunosti ostatak sadržaja kome vazduh i mikrobi nemaju pristup. Airless bočice nas na idealan način ne samo štite od mikroba i infekcija, već i omogućavaju da svoju omiljenu kremu ili serum podelimo sa drugim osobama.

OPASNOST VREBA IZ BOČICA

Lična kozmetika, a naročito ona koja se koristi u salonima lepote može biti kontaminirana bakterijama i gljivicama koje izazivaju infekcije kože i očiju. Najčešći neželjeni „stanovnici“ kozmetike su Escherichia coli, Burkholderia cepacia, Klebsiella oxytoca, Staphylococcus aureus, Enterobacter gergoviae, Candida albicans, Pseudomonas aeruginosa, i Serratia marcescens.

Upravo stafilokoke najviše izazivaju infekciju kože, koja se manifestuje pojavom bolnog crvenila, otoka, plikova ili izbočina koje liče na bubuljice, sa ili bez gnoja. Kada bakterija prodre u kožu, ona izaziva upalu, zbog čega površine zahvaćene crvenilom pod dodirom deluju vruće, kao kod opekotina. Ako se iskomplikuje, infekcija stafilokokama može prerasti u impetigo koji je veoma zarazan, a karakteriše ga pojava rana i plikova koji veoma svrbe. Impetigo je posebno raširen među decom, u vrtićima i školama, što je razlog više da svoja sredstva za higijenu i negu kod kuće posebno zaštitimo.

I kandidijaza kože je česta infekcija koja izaziva osip na koži, posebno na prevojima kože, kao i folikulima dlake. Lako se širi i intenzivno svrbi, pa je mogu pratiti plikovi i otvorene rane. Kandidijaza je posebno invazivna kada nam padne imunitet, a ako se ne leči može da prodre u krvotok i proširi se. Oba ova mikroba, tj. bakterija i gljivica, normalno obitavaju na našoj koži kao redovni stanovnici naše mikroflore. Problem nastaje kada se mikroflora naruši pa počnu nekontrolisano da se množe. Upravo zbog toga naša sredstva za higijenu i negu treba da budu samo naša. Osim ako su pakovana u airless bočice.

Serum za predeo ispod očiju iz Devi kolekcije u airless bočicama

AIRLESS BOČICE – IDEALNO PAKOVANJE

Osim što mikroorganizmi mogu da izazovu infekcije kože i sluzokože, oni mogu uticati na aktivne sastojke i izmeniti ih, zbog čega preparat gubi svoju efikasnost. Zbog kontaminacije može se promeniti efikasnost sadržaja, njegova konsistencija i izgled. Zbog toga proizvođači često pribegavaju jakim konzervansima kako bi preparat i neko vreme nakon otvaranja ostao nepromenjen. Upravo airless bočice smanjuju potrebu za dodavanjem konzervanasa jer vakuum unutar pakovanja onemogućava prodor mikroorganizama. Sadržaj pakovanja tako ostaje nepromenjen i bezbedan tokom dugog vremenskog perioda.

Stručnjaci kompanije Herba Svet osmislili su liniju vrhunske Devi kozmetike sa veoma visokim procentom prirodnih sastojaka (95 do 97%), čiji kvalitet čuvaju upravo airless bočice. Serumi i kreme iz Devi kolekcije podesni su i za najosetljiviju kožu, hipo-alergeni su, ne sadrže parabene, formaldehide, sulfate, glutene i parfeme, a aktivni sastojci u njima ne gube dejstvo nakon otvaranja.

Savršen primer ove kvalitetne kozmetike predstavljaju Botomix serum i Botomix krem, koji kombinuju ono najbolje iz tradicionalne prirodne medicine i moderne kozmetologije. Ovi preparati sadrže kombinaciju peptida i hijalurona koji na koži imaju efekat sličan botoksu, kao i botanički miks 8 biljnih ekstrakata koji su poznati po svom blagotvornom, umirujućem i revitalizujućem dejstvu na kožu. Botomix serum i krem sadrže i 24k zlato sa dokazanim antimikrobnim, antioksidantnim i protivupalnim dejstvom.

Devi kolekcija sadrži kreme i serume koji su podesni za različite životne dobi i potrebe, poput Hijaluron seruma i Hijaluron krema, Anti Age seruma i Illuminative krema ili Kolagen seruma i Kolagen krema, ali tu su i serumi koji jačaju imunitet kože, poput Anti-Ox seruma, kombinacije namenjene izrazito osetljivoj koži sklonoj rozacei – Sensitive Rescue serum i Sensitive krem, preparat namenjen koži sklonoj aknama – Clear Skin gel, Serum i krema za posvetljivanje tena za kožu sklonu hiperpigmentacijama, serum i krem namenjeni za negu predela oko očiju Under Eye Serum i Antirid Antiage krem… Iako je ova kolekcija pogodna za osobe oba pola, tu su i preparati namenjeni isključivo muškarcima, koji su posebno pogodni za nanošenje na kožu nakon brijanja: Calming Anti Age Gel Men i Fresh Anti Age Men. Devi kolekcija sadrži i preparat posebno namenjen nezi grudi i dekoltea, Devi Gel za grudi i dekolte. Osim što kožu čini baršunastom, ovaj gel doprinosi i povećanju volumena grudi zahvaljujući posebnoj kombinaciji lekovitog bilja.

Devi kozmetika je nešto potpuno novo i jedinstveno na tržištu, ali sastav i postojanost njenog visokokvalitetnog i prirodnog sadržaja preparata sigurno ne bi bio isti bez airless bočica u koje je spakovan. Airless sistem čini ovu kolekciju posebno bezbednom, ali nam omogućava i da svoje omiljene kreme i serume podelimo sa drugima bez bojazni od infekcije. Kako je ova kolekcija pogodna i za kućnu i za profesionalnu upotrebu, saloni lepote koji je uvrste u svoj asortiman svojim klijentima pružaju ne samo savršenu negu, već i potpunu bezbednost.

Nakon svega možemo zaključiti bez preterivanja da su airless bočice unele pravu revoluciju u svet kozmetologije i dermatologije. Pa sledeći put kada budete birali kremu ili serum, imajte u vidu da je pakovanje itekako važno.

Preparati iz Devi kolekcije u airless bočicama