Kada smo na dijeti jer želimo da skinemo višak kilograma, okruženi smo iskušenjima. Potrebna je jaka volja da im se odupremo, ali srećom, postoje sitni trikovi koje možemo primeniti da bi nam bila uspešna dijeta:

  1. Najbolji način da ne posegnete za nezdravom hranom jeste da je nemate. Sklonite, razdelite ili pobacajte sve ostatke hrane, grickalice, čokoladice koje imate po kredencima i fijokama. Ako morate da imate nešto od takve hrane zbog dece, stavite je u poseban kredenac.
  1. Uspešna dijeta zahteva planiranje. Svake večeri isplanirajte jelovnik za sutradan, ili još bolje, isplanirajte jelovnik za celu nedelju. Upišite sve u dnevnik. Tako ćete znati i šta od namirnica treba da nabavite.
  1. Kada vam se prijede nešto slatko, obavezno to podelite s drugima. Ako kupite kolače samo za sebe, svi će nestati. Zato je najbolje pojesti ih u društvu.
  2. Nemojte jesti ispred TV-a, ili ako već jedete, odmerite sve i poslažite na tacnu tako da možete da osmotrite količinu. Ako natrpate hrane za troje, i poješćete za troje.
  3. Kad osetite jaku glad, pojedite bareno jaje. Proteini zasićuju, a jaje ima nisku kalorijsku vrednost. Obarite nekoliko jaja i ostavite ih za takve situacije.

dnevnik

  1. Napakujte povrća u zamrzivač. Tako ćete moći da zagrabite šolju mešanog povrća i brzo napravite čorbicu. Čorbica drži sitost, zdrava je i nisko kalorična.
  2. Kada idete u goste, recite domaćinima da ste na dijeti i izvinite im se unapred što ćete prepoloviti obrok. Na taj način nećete uvrediti prijatelje, a i sebe ćete obavezati da održite obećanje.
  3. Kada jedete čokoladu ili keks, nemojte staviti celu tablu ili kutiju pred sebe. Uzmite par kockica ili 1 keks i sklonite ostatak.
  4. Napravite zdrave osvežavajuće napitke i popijte čašu kad osetite glad. Narendajte sitno đumbira, dodajte nekoliko grančica nane, nacedite svežeg limuna i prelijte sve kiselom vodom. Ovaj napitak će vas hidrirati i još pritom očistiti od toksina i ojačati imunitet.
  1. Povremeno nagradite sebe. Jednom nedeljno se počastite svojim omiljenim jelom bez osećaja griže savesti. Zaslužili ste.

Uspešna dijeta ima još jednog saveznika: Equigal. Ovaj prirodni preparat na biljnoj bazi smanjuje osećaj gladi, pospešuje rad creva, izbacivanje viška vode iz organizma pa tako utiče i na smanjenje celulita i obima struka.

volja