GLUTATION HIJALURON

GLUTATION HIJALURON je napitak na bazi glutationa i drugih amino kiselina, hijalurona, lipozomalnog vitamina C i biotina. Biotin doprinosi održavanju zdrave kože. Vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju kostiju. Vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju hrskavice. Vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju kože. Proizvod sadrži glutation u redukovanoj formi koji se dokazano aktivno resorbuje. 

17,57 

Način primene: Odmeriti u dozer 10ml i popiti jednom dnevno pola sata pre jela. Promućkati pre upotrebe.

GLUTATION HIJALURON je napitak na bazi glutationa i drugih amino kiselina, hijalurona, lipozomalnog vitamina C i biotina.

ŠTITI ZGLOBOVE, KOSTI I HRSKAVICU
DOPRINOSI SINTEZI KOLAGENA
DOPRINOSI ZDRAVLJU I LEPOTI KOŽE
PODIŽE IMUNITET

Pakovanje: Boca sa 250ml – ukus pomorandže

Koža je najveći ljudski organ koji se prostire na čak i do dva kvadratna metra. Ona nas štiti od štetnog zračenja, povreda, pregrevanja ili pothlađivanja, ali i omogućava da osećamo dodirom. Koža se u potpunosti obnavlja na svakih 28 dana, a od ukupno 300 miliona ćelija, njih 40.000 svakog minuta odumre i obnovi se. Koža nas štiti na površini, dok naš skelet, zglobovi i hrskavice omogućavaju da stojimo uspravno, krećemo se i nesmetano izvodimo pokrete. Kako starimo, hrskavica postaje sve krtija i lako se oštećuje, a kosti poroznije.

Zglobovi su veoma važne spojnice našeg skeleta koje ne samo da povezuju kosti već nam omogućavaju da izvodimo precizne pokrete i trpe veliko opterećenje. Oni se razlikuju po pokretljivosti ali i strukturi, pa tako postoje fibrozni, sinovijalni i hrskavičavi zglobovi. Hrskavičavo tkivo je upravo zaslužno za elastičnost naših pokreta, a u njegov sastav ulaze kolageni peptidi, hondroitin sulfat, glukozamin, metilsulfonilmetan, kao i minerali. Hrskavica se konstantno obnavlja i obično nismo ni svesni njenog postojanja sve dok ne dođe do oštećenja, što se manifestuje otežanim kretanjem, bolom prilikom pokreta i oticanjem. Jedno od čestih degenerativnih oboljenja zglobova je osteoartritis ili artroza koji oštećuje zglobove, ograničava pokrete i narušava kvalitet života. S godinama, starenjem, hrskavica gubi elastičnost i sposobnost obnavljanja, a oštećenja dodatno mogu nastati kod profesionalnih sportista ili prilikom teškog fizičkog rada. Kod gojaznih osoba hrskavica trpi dodatni teret i naročito stradaju kukovi i kolena. Stradaju i zgobovi osoba koje se ne kreću dovoljno, koje su vezane za krevet tokom dužeg perioda, pa se tkivo hrskavice ne hrani i oštećuje

Kako je ljudsko telo kompleksan organizam u kom je sve povezano i ni jedan njegov fragment ne funkcioniše nezavisno, tako i kožu i skelet povezuju isti elementi koji su im neophodni za normalan rad.

Jedan od njih je i HIJALURONSKA KISELINA. Najbitniji faktor koji utiče na mladalački izgled kože je voda koju ona sadrži u sebi. Glavni molekul koji to omogućava je hijaluronska kiselina koja ima izuzetnu sposobnost zadržavanja vode. Proces metabolizma ove kiseline je vrlo kompleksan, i naučnici su svesni da njegovo odgonetanje krije tajnu nesmetane hidratacije kože.

Starenje je neminovan proces koji na kožu utiče kao i na sve organe, uključujući i kosti i zglobove. Ono što dodatno doprinosi propadanju kože je izlaganje ultravioletnom zračenju, a koje izaziva posebnu vrstu degradacije – foto starenje. Zbog toga osobe koje dosta vremena provode na jakom suncu mogu izgledati mnogo starije i izboranije nego što godine diktiraju. Šta više, procenjeno je da se čak 80% starenja kože lica događa zbog izlaganja UV zracima. Takođe, hormonalne promene koje se dešavaju u određenim fazama života, kao što je menopauza kod žena, mogu izazvati propadanje kolagena, suvoću, isušenost, opuštanje kože i bore, ali i veću poroznost kostiju i osetljivost zglobova.

Do nedavno se koža posmatrala na osnovu slojeva u njoj: epidermisa (pokožice), dermisa i hipodermisa (subkutisa). Danas znamo da je u građi kože, odnosno tkiva uopšte, izuzetno bitan vanćelijski ili ekstracelularni matriks (ECM), čiji su molekuli smešteni između ćelija i, osim što obezbeđuju strukturu kože, imaju veliku ulogu u funkcionisanju ćelija. Ovi molekuli čine organizovanu strukturu koja se sastoji od glukozaminoglikana, proteoglikana, faktora rasta i strukturnih proteina kao što je kolagen. Međutim, najdominantnija komponenta u njemu je upravo hijaluronska kiselina.

Od ukupne količine hijaluronske kiseline koju imamo u telu, 50% se nalazi u koži, a njen sadržaj je znatno veći u dermisu nego u epidermisu. Zato nije dovoljno samo nanositi hijaluronsku kiselinu na kožu, mnogo je efikasnije piti je. Jedna studija koja je procenjivala rezultate oralnog unosa hijalurona tokom 12 nedelja, došla je do zaključka da su rezultati bili veoma vidljivi već nakon 8 nedelja, dok je nakon 12. nedelje kod grupe koja je uzimala hijaluron uočeno vidno poboljšanje u elastičnosti kože  u odnosu na kontrolnu. Ispitanici oba pola bili su starosti 22-59 godina, i svi su imali bore u uglovima očiju. Od ukupno 60 dobrovoljnih učesnika ove studije, kod onih koji su uzimali hijaluron mikroskopskim pregledima utvrđeno je značajno smanjenje dubine i dužine bora, za razliku od onih koji su uzimali placebo. Kako je to moguće? Najtipičnija ćelija vezivnog tkiva koja učestvuje u strukturi tkiva je fibroblast. U dermisu se u fibrobastima sintetišu vlakna kolagena, elastina i hijalurona. Hijaluron podstiče proliferaciju fibroblasta u dermisu, a studijski je dokazano da oralno uzimanje hijalurona promoviše sintezu hijaluronske kiseline u fibroblastima .

Zato današnja medicina prepoznaje da je hijaluronska kiselina idealno rešenje ne samo za podmlađivanje kože, već da igra ulogu u lečenju rana, oporavku tkiva, da smanjuje upale, podstiče imunitet, a čak se može koristiti i u dijagnostici kancera. A šta je sa kostima? Odnedavno se hijaluronska kiselina koristi i kao terapija kod osteoartritisa. Osteoartritis je degenerativno oboljenje zglobova koje se sve češće javlja kod starijih osoba. Osim jakog bola, karakteriše ga osećaj krutosti i ograničeno kretanje. Proučavanjem čak 44 klinička istraživanja, zaključeno je da je rešenje u hijaluronskoj kiselini. Ova kiselina inače igra važnu ulogu u sinovijalnoj tečnosti zglobova, odnosno hrskavice, i zahvaljujući njoj zglobovi se podmazuju i omogućavaju lak pokret. Ubrizgavanjem hijaluronske kiseline direktno u zglobove, ili njenom oralnom primenom, doprinosi se nesmetanom funkcionisanju zglobova ali i značajnom umanjenju tegoba kod osteoartritisa. Jedna studija koja je tokom godinu dana pratila oko 100 pacijenata kojima je hijaluron jednokratno ubrizgan u koleno zbog osteoartritisa utvrdila je njegov efekat traje godinu dana u većini slučajeva, da su ga pacijenti optimalno tolerisali i da je potpuno bezbedan.

Druga studija bavila se istim problemom – osteoartritisom u kolenu, samo uz oralnu upotrebu hijalurona  i došla do sličnog zaključka da su suplementi na bazi ove supstance odlično rešenje kod bola u zglobovima usled propadanja hrskavice. Ali kada uzmemo u obzir i činjenicu da pomoću hijalurona možemo ubiti dve muve jednim udarcem – zaštititi zglobove i postići mladalački izgled kože lica, suplementi na bazi hijalurona su ne samo sjajna terapija kod starijih osoba, već predstavljaju i idealan ulog u preventivu kod osoba mlađeg i srednjeg doba.

GLUTATION HIJALURON sadrži najkvalitetniju hijaluronsku kiselinu, ali i ostale neophodne supstance koje optimizuju njen efekat.

L-GLUTATION je aminokiselina i moćni antioksidant koji štiti sve telesne funkcije, jača imunitet, detoksifikuje, eliminiše slobodne radikale, smanjuje upale, poboljšava kvalitet sna, rad mozga i mentalnu budnost, ubrzava metabolizam i ima anti age efekat.

Kako osteoartritis izaziva pre svega upala mišićno-koštanog sistema koja se pogoršava usled oksidativnog stresa, naučne studije usmerile su se ka istraživanju supstanci koje bi to sprečile ili ublažile.

Upravo je glutation u kliničkim istraživanjima pokazao ogroman potencijal u sprečavanju propadanja hrskavice i upale, smanjenju bola i povećanju pokretljivosti kod pacijenata, ali i pospešivanju regeneracije sinovijalnog tkiva. Uočeno je da glutation ispoljava zaštitno dejstvo od oksidativnog stresa što ga čini dragocenim sastojkom za prevenciju i lečenje upalnih poremećaja mišića i kostiju.

Danas znamo da je citrulinacija, modifikacija arginina u proteinima u citrulin, aminokiselinu koja okida imunološki odgovor organizma, najveći krivac za pojavu reumatoidnog artritisa. Studija koja je proučavala uticaj redukovanog oblika glutationa otkrila je da on igra važnu ulogu u sprečavanju citrulinacije i nastanka anti-CCP antitela. Antioksidantno dejstvo glutationa dokazano sprečava upalu u sinovijalnim fibroblastima, ćelijama vezivnog tkiva zglobova. Zato je glutation veoma važan osobama sa genetskim predispozicijama ka svim vrstama artritisa, a posebno grupacijama koje su pod povećanim rizikom, kao što su starije osobe ili žene u menopauzi. On dokazano usporava oksidativni stres i oštećenja hrskavica koja su uobičajena posledica starenja.

Kada je u pitanju izgled i zdravlje kože,  antimelanogenetski i anti age efekat glutationa je studijski dokazan: kod ispitanika koji su tokom 12 nedelja oralno uzimali ovu aminokiselinu primećeno je značajno poboljšanje karakteristika kože, uključujući i indeks melanina, smanjenje UV fleka, ublaženje bora i povećanje elastičnosti kože u odnosu na one koji su uzimali placebo.

Posebno je primetno svojstvo glutationa u izbeljivanju kože. Količina i dužina uzimanja glutationa s ovim ciljem zavisi od toga koliko je koža tamna i kakav je cilj. Procenjeno je da je potrebno od jednog do tri meseca terapije kako bi se posvetlela koža za par nijansi, ali je istovremeno neophodno kloniti se sunca. Glutation posvetljava kožu tako što deaktivira enzim koji doprinosi stvaranju pigmenta kože. Osim što ravnomerno posvetljava, on ima moć i da ukloni fleke, hiperpigmentaciju i mrlje od akni. Ono što je još važno znati je da glutation najbolje deluje u sinergiji s vitaminom C. Zato su L-glutation i lipozomalni vitamin C zastupljeni zajedno u suplementu GLUTATION HIJALURON. Proizvod sadrži redukovanu formu glutationa koja se dokazano aktivno resorbuje u organizmu nakon čega se njegova koncentracija povećava u tkivu. Klinička istraživanja otkrila su složeni mehanizam apsorpcije glutationa: nakon oralnog unosa on se apsorbuje u crevima, vezuje za proteine i tako transportuje u krv, da bi se konačno deponovao u jetri gde ga organizam aktivno iskorišćava.

Pored ove amino kiseline, zastupljene su i druge koje promovišu sintezu kolagena u koži i zglobovima: L-histidin L-cistein, L-glicin i L-prolin.

L-histidin je jedan od gradivnih blokova kolagena koji ima ulogu u izgradnji i regeneraciji tkiva, nastanku krvnih i održavanju nervnih ćelija, i važan je u metabolizmu elemenata u tragovima. Njegova uloga u preparatu GLUTATION HIJALURON je dvojaka. Osim što štiti zglobove i hrskavicu, jer je dokazano da osobe obolele od artritisa pate od niskog nivoa ove aminokiseline , histidin pomaže regeneraciju kože i sprečava upalne procese. Dokazano je njegovo pozitivno dejstvo kod ekcema  i procenjeno da je njegov efekat sličan kortikosteroidima srednje jačine.

L-cistein je moćni antioksidans i štiti tkivo od okisdativnog stresa. On je u direktnoj sprezi s keratinom zbog čega doprinosi bujnosti kose i čvrstini noktiju, kao i normalnom funkcionisanju kože. L-cistein, između ostalog, pospešuje zarastanje rana i epitelizaciju oka.

L-glicin je još jedna amino kiselina koja omogućava nastanak već pomenutog glutationa. Dokazan je značaj glicina u sprečavanju mnogih oboljenja, uključujući i kancer, a jedno od njegovih važnih dejstava je i protivupalno, zahvaljujući kome olakšava bolove kod artritisa. Kada je koža, odnosno sluzokoža u pitanju, glicin je veoma koristan kod upala sluznice, i dokazano je njegovo dejstvo kod oralnog mukozitisa.

L-prolin igra važnu ulogu u regeneraciji tkiva i podmlađivanju kože (antiage efekat), a dokazano je i njegovo dejstvo u pospešivanju zaceljivanja rana. Studijski je dokazana njegova efikasnost u ublažavanju sitnih bora oko očiju i doprinos glatkoj i elastičnoj koži.

Sve ove amino kiseline neophodne su za sintezu proteina i stvaranje kolagena. Dodatnu potporu tom procesu pružaju i vitamini.

BIOTIN, (poznat još i kao vitamin B7 ili vitamin H), pomaže metabolizam amino kiselina. Neophodan je za normalan rast kose, noktiju i kože, a studije su dokazale da se biotinom može uspešno zaustaviti opadanje kose i doprineti da ona bude bujnija . Izuzetno je važan i za kožu, i koristi se kao dodatna terapija kod dermatitisa. Međutim, kao i svi sastojci u suplementu GLUTATION HIJALURON, i biotin pored kože doprinosi i zdravlju zglobova i obnavljanju hrskavice.

LIPOZOMALNI VITAMIN C, osim već pomenute uloge u sinergiji s glutationom, veoma je važan za zdravlje tkiva jer pomaže sintezu kolagena i sprečava oksidativni stres, pa se koristi kao terapija nakon povreda mišićnog i koštanog tkiva. Dokazana je i njegova uloga u zaštiti kože, naročito od štetnog UV zračenja . Danas znamo da je lipozomalni oblik vitamina C mnogo bolje iskoristljiv od običnog , pa je tako primenjen i u ovom suplementu.

Sinergetsko dejstvo svih sastojaka u preparatu GLUTATION HIJALURON ne samo da sada doprinosi zdravlju i lepoti kože, gustini kostiju i nesmetanoj pokretljivosti zglobova, već je i sjajan ulog u budućnost i bezbrižnu i aktivnu starost. Koristi se veoma jednostavno: 10 ml treba popiti pola sata pre obroka.

STANDARDI

GLUTATHIONE HYALURONIC je proizvod bez glutena, izrađen u skladu sa Dobrom proizvođačkom praksom, uz poštovanje zahteva ISO9001:2015 standarda i HACCP sistema kontrole kvaliteta.

REGISTROVANO

GLUTATION HIJALURON – GLUTATHIONE HYALURONIC je upisan u registar Ministarstva zdravlja Republike Srbije br. 19754 od 2021. godine.

Način čuvanja: Nakon otvaranja proizvod čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju, u frižideru.
Proizvođač: HerbaSvet d.o.o, Rada Drainca 4., Beograd, Srbija, tel: 011/23-900-86 www.herbasvet.com
Zemlja porekla: Republika Srbija
Informacije o alergenima: Preparat ne sadrži gluten, so i kvasac.

Povezani proizvodi

Select your currency
EUR Euro