Obožavate čokoladne kremove? Namazane na krišku hleba, ili više volite da umočite keks? Ili ih jednostavno jedete kašikom? Evo recepta za prirodni, veoma zdravi krem izuzetnog, punog ukusa nakon kog nećete osećati grižu savesti.

Sastojci za pravljenje čoko krema

Sastojci za pripremu čoko-krema

  • 200 grama urmi bez koščice
  • 150 gr pečenog lešnika
  • 3 pune kašike (50 g) kvalitetnog kakaa
  • 3 pune kašike (50 g) mlevenog rogača
  • štapić vanile ili kašika kvalitetnog ekstrakta
  • 400 ml kokosovog mleka (može iz konzerve)

Priprema zdravog čoko-krema

Sve sastojke ubaciti u jak processor i mleti dok se dobro ne sjedine u glatku masu. Sipati u teglu sa hermetičkim zatvaračem.

Stavljanje namirnica za čoko krem u mikser

Ovaj zdravi čoko-krem sadrži samo prirodne šećere iz urmi i rogača, kakao mu daje jak, čokoladni ukus, dok mu lešnici dodaju blagu notu.

Čoko krem u tegli i na parčetu

Urme su izuzetno zdravo voće koje se lako vari i smanjuje osećaj gladi. Riznica su vitamina i minerala a prebogate su gvožđem koje nam pomaže da se izborimo s anemijom. Urme čuvaju zdravlje očiju jer su bogate luteinom i zeaksantinom. Kalijum iz urmi pomaže da se obnovi crevna flora i poboljšava varenje. Istraživanja su pokazala da, ako trudnice redovno jedu urme mesec dana pre porođaja, porodiće se lakše, uz manje bolove i krvarenje. Industrijski slatkiši nam naglo podižu nivo šećera u krvi i potom ga opet naglo spuštaju, što izaziva pad energije i pojačan apetit. Urme nam daju postojani osećaj sitosti i održavaju zdrav nivo insulina u krvi. Ovo voće ima moć da snizi holesterol, štiti srce i krvne sudove, čuva nervni sistem i spreči moždani udar, jača kosti i zube… Spisak je dug, pa navalite!

I ne zaboravite da popijete Equigal!

Equigal