Kada naporno radite ili vežbate, potrebna vam je energija. Najbolja je ona koja dolazi iz suvog voća i orašastih plodova, a ako se opredelite za urme, suve šljive i ovsene mekinje, imaćete dodatnu korist u obliku sjajne probave. Suve šljive, urme i kakao su prepuni gvožđa i drugih korisnih minerala, pa će, osim energije, omogućiti i bolji protok kiseonika jer će ojačati krv. Zdrave energetske kuglice mogu biti odlično rešenje!

Zdrave energetske kuglice u korpicama

Jedna kuglica može biti i sjajna i zdrava užina koju lako možete poneti sa sobom. Ona je dovoljna da vam izbalansira nivo šećera u krvi i spreči napad gladi. Uvek je bolje ono što pripremimo sami od kupovnog, a za ove zdrave energetske kuglice vam ne treba mnogo vremena i truda, vrlo se jednostavno prave.

Sastojci za pripremu energetskih kuglica

Energetske kuglice: potrebni sastojci

Od materijala je potrebno:

(mera je čaša od 2 dl)

  • 1 čaša sušenih urmi bez koščica
  • 1 čaša suvih šljiva bez koščica
  • 1 čaša zamrznutih višanja bez koščica
  • 1 čaša mlevenih oraha
  • 1 čaša ovsenih mekinja
  • 3 kašike kvalitetnog kakaa
  • opciono za valjanje još mlevenih oraha pomešanih sa žutim šećerom, ili samo kakao

Recept

Sve sastojke sipati u multipraktik i dobro samleti i sjediniti. Masu presuti na silikonsku podlog u, ili jednostavno u običnu plastičnu kesicu za zamrzivač, oblikovati u kobasicu i staviti u frižider da odstoji sat vremena. Pripremiti papirne korpice i činijcu ili šoljicu sa mlevenim orasima pomešanim sa žutim šećerom, ili samo kakao. Smesu izvaditi iz frižidera, iseći nožem na jednake kolutiće, svaki oblikovati u kuglicu, uvaljati i staviti u korpicu. Tako napravljene energetske kuglice staviti u plastičnu ili staklenu činiju s poklopcem i čuvati u frižideru.

Hranite se zdravo i izbalansirano, pripremajte sami svoju hranu i budite umereni. I ne zaboravite da popijete Equigal!

Equigal